Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROTIV COVID POTVRDA

Splitska policija provjerava je li na antivakserskom skupu na Pjaci bilo širenja uznemiravajućih glasina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jedna od organizatorica antivakserskog skupa na splitskoj Pjaci pred okupljenom gomilom poručila da je Hrvatska u ratu, pitali smo policiju hoće li je prijaviti zbog širenja lažnih informacija.

Dok Hrvatska bilježi katastrofalne brojke umrlih i zaraženih virusom COVID-19, u više gradova redovito se, bez prijavljivanja i dozvola za javne skupove, održavaju antivakserska okupljanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna okupilo se više stotina ljudi Splitska policija o prosvjedu: Nije bio prijavljen, ali nije bilo kršenja epidemioloških mjera

U četvrtak navečer tako je na splitskoj Pjaci upriličen skup protivnika COVID potvrda, na kojem je, ako je vjerovati izvještajima lokalnih medija, bila korištena poprilično huškačka retorika. Jedna od organizatorica okupljenoj masi, između ostalog je poručila kako svi znaju "da je Hrvatska u ratu".

Pročitajte i ovo Prosvjed na Markovu trgu bez maski Rekordni korona brojevi, no njima to ne smeta: Diljem Hrvatske ponovno se okupili prosvjednici protiv mjera

S obzirom na činjenicu da Republika Hrvatska nije u ratu te da huškačkim izjavama tog tipa u gomili može vrlo lako doći do neželjenih posljedica, pitali smo splitsku policiju hoće li protiv organizatora podnijeti prijavu zbog širenja lažnih i uznemiravajućih glasina, kao i temeljem koje dozvole je održano javno okupljanje. Evo odgovora koji smo dobili:

"Napominjemo kako Policijska uprava splitsko-dalmatinska nije zaprimila prijave javnog okupljanja zbog čega ćemo provesti postupak utvrđivanja svih činjenica sukladno Zakonu o javnom okupljanju i Prekršajnom zakonu".

Također, u policiji su naveli kako nisu zabilježili slučajeve narušavanja javnog reda, ali su potvrdili da će "obaviti potrebne provjere i utvrđivanje činjenica", kako bi vidjeli je li po njima bilo širenja lažnih i uzneiravajućih glasina.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene