Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili ih dva sata

Noćna drama u moru kod Brača: Četveročlana obitelj iz Austrije usred oluje na jedrilici ostala bez pogona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko dva sata Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru primila je poziv za pomoć s jedrilice kod Brača. Službenici Lučke kapetanije su jedrilicu sa neozlijeđenom četveročlanom obitelji pronašli su u 3.58 sati u uvali Konopljikova.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je noćas nešto prije dva sata poziv s jedrilice, koja je ostala bez pogona tijekom plovidbe kod otoka Brača.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Dojava je zaprimljena preko Županijskog centra ŽC 112 Split.

"Poziv je uputio R.K. voditelj, ujedno i vlasnik jedrilice imena 'YARA', dužine 7,9 metara, na kojoj su se u trenutku dojave nalazila još tri člana posade, odnosno, njegova obitelj (supruga i dvoje djece), svi državljani Republike Austrije", objavili su u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. 

Olujni udari bure i visoki valovi su jedrilicu nosili prema hridima uvale Konopljikova, na otoku Braču. Čim su primili poziv u pomoć, MRCC Rijeka je u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Split, pokrenula koordiniranu akciju traganja i spašavanja. Prema dojavljenoj lokaciji poslali su spasilačku brodicu 'POJIŠAN', iz Lučke kapetanije Split.

Službenici Lučke kapetanije su jedrilicu sa neozlijeđenom četveročlanom obitelji pronašli su u 3.58 sati u uvali Konopljikova, 0,45 nautičke milje od obale.

"Uzeli su jedrilicu u tegalj do luke Postira, kamo su pristali jutros u 5.05 sati, kada je jedrilica sigurno vezana, a posada iskrcana uz primjenu preporučenih COVID-19 mjera, čime je ova akcija uspješno okončana", dodaju u Ministarstvu.

Službenici Lučke kapetanije Split izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da je pokrenut očevid o uzrocima pomorske nesreće, koja je srećom okončana bez ozlijeđenih, stradalih i bez materijalne štete.

Jedrilica austrijske zastave ostala je bez pogona iz trenutno nepoznatog razloga, a brodska administracija je uredna.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene