Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Nacionalni stožer: U zadnja 24 sata 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, U Karlovcu još dva pozitivna nalaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer civilne zaštite u subotu je objavio novih 116 slučajeva zaraze koronavirusom.

 * 4253 oboljela

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 120 ljudi je preminulo, ali 2929  se oporavilo

* 1204 aktivna slučaja

Tijek događaja pratite u nastavku.

18:35 U Ogulinu testirana 31 osoba, svi pristigli nalazi su negativni.

U Karlovcu je testirano 95 osoba, 2 nalaza su pristigla pozitivna. Riječ je o jednoj ženskoj i jednoj mlađoj muškoj osobi iz Karlovca. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Pod mjerama samoizolacije se nalazi 187 osoba.

17:30 Na području Sisačko-moslavačke županije na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

14.00 U protekla 24 sata zabilježeno je 116 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1204. U bolnicama je139 osoba, a osam pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1338 osoba, javili su iz Nacionalnog stožera. Danas nema preminulih.

 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4253 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 120 preminulo, a 2929 se oporavilo.

13:40 Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 13. U samoizolaciji se nalazi 49 osoba.

13:09 U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata svi testirani uzorci sa sumnjom na koronavirus su negativni.

12:57 U Šibenko-kninskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Jedna oboljela osoba je iz Kistanja, a jedna iz Vodica. Obje su kontaki ranije oboljelih. Treća je iz Knina i još se utvđuje gdje se zarazila. 

12:47 U Dubrovačko-neretvanskoj je sedam novih slučajeva zaraze.

Pet osoba iz Ploča se epidemiološki vežu uz jedno okupljanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, muškarac iz Dubrovnika je kontakt ranije poznatog slučaja, a za žensku osobu iz Dubrovnika se još utvrđuje epidemiološka veza.

"Svi su na kućnom liječenju s blagim simptomima", kažu u stožeru i dodaju da je na području županije i pet novih izliječenih osoba. 

12:23 U posljednja 24 sata, dva su nova slučaja zaraze koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji. Riječ je o pomorcu, kontaktu ranije pozitivnog pomorca te radniku iz Srbije.

11:49 Prema podacima epidemiološke službe 9 je novih slučajeva zaraze na području Zadarske županije. Novooboljeli su sa područja općina Sveti Filip i Jakov, Pakoštane, Sukošan i Grada Zadra

11:38 U Zagrebačkoj županiji tri su novooboljele osobe.

11:14 Od ukupno 234 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 20 novooboljelih osoba pozitivno na COVID-19.

Iz stožera javljaju da je osam pozitivnih iz Splita, po jedna osoba je iz Sinja, Podgore, Trogira, Kaštela, Lokvičića, Imotskog i Tučepa, dok ih je pet iz Vrgorca.

11:12 U Zagrebu je 20 novih slučajeva, potvrdio nam je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar'. Njih 12 su kontakti ranije oboljelih, za sedam se ne zna gdje su se zarazili, a jedan slučaj uvezen je iz Italije.

Testirano je 392 ljudi.

10:37 Tijekom posljednja 24 sata Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su ukupno 278 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus.

 "Pozitivne osobe Zavod za javno zdravstvo u svojoj evidenciji vodi prema ispostavama Zavoda te je prema dostupnim podatcima 7 novopozitivnih osoba s područja Ispostave Osijek, 2 s područja Ispostave Đakovo, 1 s područja Ispostave Valpovo i Donji Miholjac i 2 s područja Ispostave Beli Manastir", javljaju iz Stožera.

10:34 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 36 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Po devet osoba je iz Vinkovaca i Ivankova, četiri su iz Vukovara, po tri iz Starih Mikanovaca i Otoka, 2 iz Gradišta, po jedan iz Đeletovaca, Rokovaca, Tordinaca, Vođinaca, Tovarnika i Slakovaca. U protekla 24 sata testirano je 144 osoba

10:27 Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je da su svi jučerašnji nalazi negativni. Jučer se oporavila posljednja osoba koja se statistički zbog mjesta prebivališta vodila pod Međimursku županiju tako da je Međimurska županija u ovom trenutku i nadalje jedina bez oboljelih osoba.

10:05 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, izvijestili su iz tamošnjeg stožera. U posljednja 24 sata testirane su 24 osobe i svi su nalazi bili negativni. 

9:54 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitano je 142 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 8 pozitivnih.

Kod 5 osoba radi se o bliskom kontaktu s već potvrđeno pozitivnom osobom, jedan je uvezen, a kod dva je epidemiološka obrada u tijeku.

9:34 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije petnaesti dan je za redom da nema novozaraženih koronavirusom. U protekla 24 sata testirane su 42 osobe i svi su nalazi negativni.

8:00 Prije točno četiri mjeseca najavljene su strože mjere, zatvaranje kafića, restorana, škola, ali i to da će Nacionalni stožer imati veće ovlasti. Što se s brojem oboljelih, ali i samim virusom dogodilo u ova četiri mjeseca? Što danas znamo o toj bolesti?

Više o čitajte ovdje.

7:30 Stožer je u petak objavio kako su u zadnja 24 sata testirali 1437 osoba. Stiglo je 98 pozitivnih nalaza. Sada u Hrvatskoj 1192 osobe imaju koronavirus. Od toga je 137 osoba na bolničkom liječenju, a sedam na respiratoru. 

U petak je konferenciji Vili Beroš rekao kako će sniziti cijene testiranja za one koji se žele testirati za svoje potrebe. Više o tome ovdje

.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene