Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio izaći sam

Policajci naglavačke izbacili putnika iz gradskog autobusa zbog nenošenja zaštitne maske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Philadelphiji vrlo strogo provodi mjere nošenja zaštitnih maski u javnom prostoru. Putnik jednog gradskog autobusa to je otkrio na teži način.

Udruga putnika u javnom prijevozu iz Philadelphije objavila je nekoliko video snimki iz lokalnog gradskog autobusa, koje pokazuju kako se u javnom prijevozu u tom gradu provode mjere protiv širenja pandemije koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštre kazne i za poslodavce Jedna talijanska regija uvodi drakonske kazne za one koji ne nose maske, evo koliko će platiti oni koji bez zaštite uđu u zatvoreni prostor Slika nije dostupna Ozbiljno shvatila upute To se zove panika: Pogledajte reakciju francuske državne tajnice kada je shvatila da je zaboravila zaštitnu masku

U prvom videu, jedan dužnosnik ulazi u autobus i upozorava sve putnike koji nemaju zaštitnu masku na licu, da ne mogu biti u autobusu. On sam, s druge strane, uopće ne nosi zaštitnu masku, no uspio je nekolicinu putnika izbaciti iz autobusa zbog nenošenja zaštitnih maski, prenosi RT.

Na drugoj snimci, više policajaca iz gradskog autobusa fizički izbacuje jednog od putnika koji ne nosi masku iz autobusa. Jedan od policajaca ga vuče za noge korz izlazna vrata, dok ga mu druga dvojica pokušavaju sputati ruke kojima se hvatao za drške u autobusu.

Policajci koji ga izbacuju na toj snimci imaju maske i rukavice, a nakon što su ga uspjeli izvući iz autobusa, oko muškarca se skupilo ukupno desetak policajaca.

Bijesan putnik podigao je mobitel koji mu je ispao iz džepa tijekom opiranja policajcima pa im je poručio da želi brojeve njihovih znački, vjerojatno u namjeri pravnog djelovanja protiv svih njih.

Philadelphijska policija oko svega se oglasila priopćenjem u kojem su pojasnili da je putnik bio zamoljen da napusti autobus od strane vozača autobusa nekoliko puta, no kad je to odbio, policija je intervenirala na poziv o remećenju javnog reda i mira.

Međutim, Udruga putnika u javnom prijevozu iz Philadelphije tvrdi da kompanija SEPTA, koja upravlja javnim prijevozom nije razjasnila je li nošenje zaštitnih maski u vozilima javnog prijevoza samo preporuka ili je pak to obaveza.

Od građana su zatražili da pošalju email šefu policije te da mu poruče da bi "policajci trebali dijeliti maske, a ne napadati putnike".

Iz SEPTA-e su odgovorili da je nošenje zaštitnih maski u javnom prijevozu postalo obavezno u četvrtak.

"To može biti i jednostavno pokrivalo preko lica, poput majice, bandane ili bilo što što netko može uzeti kod kuće prije nego izađe van", pojasnio je Andrew Busch, glasnogovornik SEPTA-e.

Videa su izazvala negodovanje javnosti.

"Ovo je onaj tip ludila zbog kojeg se pokreću neredi", napisao je jedan korisnik Twittera.

"Teško je povjerovati da je do ovoga došlo", dodala je druga korisnica Twittera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene