Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASTE BROJ PACIJENATA

Njihovu strategiju borbe s koronom mnogi su kritizirali, a sada imaju drugu najveću stopu novozaraženih u Europi: "Nažalost, vidimo ubrzanje širenja..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stopa novozaraženih koronavirusom u Švedskoj je prošli tjedan narasla na drugu najvišu u Europi, iza San Marina, pokazuju podaci u utorak.

Broj pacijenata na intenzivnoj njezi u Švedskoj nadišao je vrhunac drugog vala pandemije, krajem prošle godine. Skandinavska država je od petka imala 19.105 novih slučajeva, pokazuju podaci tamošnjih zdravstvenih vlasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna borba s četvrtim valom Opet promijenili pravila za ulazak u zemlju: "Više se ne smatra da putnici predstavljaju osobiti rizik za širenje omikrona" Slika nije dostupna ČETVRTI VAL U Švedskoj opet pao novi rekord zaraženih: Jača pritisak na zdravstvenu skrb, ali ima jedna dobra vijest

Švedska na tjednoj razini dnevno ima 625 novih slučajeva na milijun stanovnika, pokazuju podaci portala OurWorldInData u utorak, što ju svrstava na drugo mjesto, iza malenog San Marina.

"Nažalost vidimo ubrzanje širenja u Švedskoj. Vidjet ćemo kako će proći ovaj tjedan, no svakako se radi o brzom širenju koje ne pokazuje usporavanje", rekao je glavni švedski epidemiolog Andres Tegnell.

Švedska, država s 10 milijuna stanovnika, dosad je dala 2,1 milijuna doza cjepiva, prenosi Reuters. Od početka pandemije je tamo ukupno umrlo 13.660 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene