Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruki kriteriji

"Kuc, kuc kultura, mi smo zaraženi, bolesni i neodgovorni": Poznati glumac objavio fotografiju publike natiskane na nogometnoj utakmici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su NK-u Varaždin, treneru Samiru Toplaku i igračima čestitali ostanak 1. HNL, u objavi Kerekesh teatra na Facebooku obrušili su se na Stožer, koji za utakmice propisuje preporuke, dok za predstave vrijede mjere.

"Kuc, kuc kultura. Mi smo zaraženi, bolesni i neodgovorni", počinju svoj status na Facebooku iz Kerekesh teatra. Usporedili su dvije fotografije, onu praznih stolica međusobno smještenih na propisanom razmaku na njihovim predstavama te nogometne utakmice na kojima se publika očito ne pridržava epidemioloških mjera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti i novčana kazna Vlasti izgubile spor: Moraju izmijeniti zakonski okvir za mjere protiv COVID-a ili ih ukinuti u roku od 30 dana Slika nije dostupna Panika u susjedstvu U strahu od britanskog soja uveli još strože mjere: "Treći val je snažan, vrlo snažan i gori nego što je bio drugi"

"Drago nam je da publika dolazi na utakmice u velikom broju i mi se isto tako slažemo s publikom da ako želi doći na javno okupljanje - neka dođe" stoji u objavi. 

No dalje propituju dvostruke kriterije. 

"Zašto za nogometne utakmice vrijede preporuke, dok se kazališta na otvorenom obavezno moraju pridržavati mjera? Je li ovo ikome normalno? Stožer civilne zaštite Grada Varaždina donio je tu odluku vezano i za naše premijere u Varaždinu. Molimo vas da obrazložite tu odluku uzevši u obzir ovu fotografiju (ako treba, imamo još fotografija iz noćnih klubova i crkvi", kažu.

"Premijere 'Ringišpil' i 'Imovina' kulturni su programi 2020. u gradu Varaždinu za kojima postoji interes veći od svih drugih kulturnih događanja. Ne stignemo odgovarati ljudima, ispričavati im se i obrazlagati zašto ulaznica nema. Molimo vas smisleno obrazloženje", kažu.

Osnivač Kerekesh teatra je Jan Kerekeš. Izvršni producent i vanjski suradnik je Ljubomir Kerekeš.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene