Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sramotno ponašanje sugrađana

Žrtvu seksualnog zlostavljanja dvojice policajaca napale dvije žene: "Rekle su mi da sam k*rva, isto kao i moja majka"

Policajci u Lici zlostavljali ženu - 5
Policajci u Lici zlostavljali ženu - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Žrtvu seksualnog zlostavljanja dvojice policajaca napale su dvije žene te su vrijeđale nju i njezinu majku.

Samo tri dana nakon što je prijavila dvojicu lokalnih policajaca za silovanje, 33-godišnja žena prolazi kroz dodatne probleme i traume. Kako navodi osjeća se neugodno, kao da je označena, okolina je osuđuje kao da je ona odgovorna za zločin koji su počinili policajci.

"Nakon tog utorka izašla sam u petak u grad. Na ulici u neposrednoj blizini policijske postaje prišle su mi dvije žene i napale me. Izgovorile su mi svašta, rekle su mi da sam k*rva, isto kao i moja majka, prozivajući me zašto sam podnijela prijavu. Bilo mi je strašno neugodno", ispričala je žrtva za Jutarnji list te moli da je se ne stigmatizira.

Pročitajte i ovo Skup udomitelja s djecom - 1 1200 udomiteljskih obitelji Sve veći problem: Djece koja trebaju obitelj sve je više, a udomitelja sve manje

"Sve to me jako potreslo i prijavila sam policiji verbalni napad", dodala je.

Žrtva ne smije iznositi detalje događaja, no ističe da još uvijek vjeruje policiji.

"Svjesna sam da ne smijem ulaziti u detalje događaja i istrage. To su mi učinila dvojica policajaca, ali želim naglasiti da i dalje vjerujem policiji. Ne samo to, već im želim zahvaliti na svemu što su učinili nakon što sam podnijela prijavu protiv njihovih kolega. Postupili su vrlo brzo, profesionalno i odgovorno. Od šefa policije do svih koji su sudjelovali u istrazi bez trunke pokušaja da se bilo što zataška. U traumi koju sam proživjela to mi je puno značilo", istaknula je 33-godišnjakinja.

Ističe da želi nastaviti s normalnim životom koliko je to moguće pa iz tog razloga moli sugrađane da joj ne otežavaju u tome.

Pročitajte i ovo Umirovljenici - 1 "Nije to dovoljno" Vlada najavila novi paket mjera pomoći, oporba poručuje: "Nemojte nasjesti na jeftine trikove"

"Ja sam s punom vjerom prepustila policiji da riješi taj slučaj, a molim i ljude iz moje okoline da učine isto te da me ostave na miru. Žrtva sam, imam tešku traumu s kojom se pokušavam nositi najbolje što znam i sve što želim jest mir za mene i moju obitelj", napomenula je.

Dvojica ličkih policajca optuženi su za spolno nasilje nad 33-godišnjom ženom. Za vrijeme spolnog zlostavljanja jedan od policajca bio je na dužnosti dok drugi nije, no obojica su već dugi niz godina policijski službenici.

Obojici je određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i žrtvu. U predmetu ima pet svjedoka – policijski službenici i žrtva.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene