Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavljeni za silovanje

Osumnjičenim policajcima određen istražni zatvor: "Aktivno su iznosili obranu i poricali su sve"

Aktualno Galerija Osumnjičeni policajci Osumnjičeni policajci Foto: Mario Pusic/Cropix Policajci osumnjičeni za silovanje - 1 Policajci osumnjičeni za silovanje - 1 Foto: Mario Pusic/Cropix Policajci osumnjičeni za silovanje - 2 Policajci osumnjičeni za silovanje - 2 Foto: Mario Pusic/Cropix Policajci osumnjičeni za silovanje - 3 Policajci osumnjičeni za silovanje - 3 Foto: Mario Pusic/Cropix +8 Policajci osumnjičeni za silovanje - 4 Galerija 1/13 >>
Dvojici ličko-senjskih policajaca određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecanja na svjedoke u istražnom postupku po kaznenoj prijavi za silovanje, doznaje se na Županijskom sudu u Karlovcu.

Prema riječima sutkinje istrage Elme Kaleb Mamić, zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva udovoljila je po zahtjevu za bojazan od utjecaja na svjedoke, no ne i zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela. Iako se očekuju žalbe, obojica za sada idu u zatvor u Gospiću.

Pročitajte i ovo Bik u automobilu Nesvakidašnja scena VIDEO Vozio autocestom s bikom na suvozačkom mjestu: "Zamolili su ga da vrati životinju kući i napusti grad"

"Osumnjičeni 36-godišnjak i 50-godišnjak na sudu aktivno iznosili obranu, nisu se branili šutnjom i poricali su sve što im se stavlja na teret. Inače, policajci su dugi niz godina u službi. Nemili događaj dogodio se prije nekoliko dana. Jedan od policajca bio je na dužnosti dok drugi nije, žrtva je sve prijavila policiji", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Kako Hina saznaje, navodno se silovanje dogodilo 29. kolovoza, osumnjičenici su se na istražnom ročištu na ŽDO-u branili aktivnim iznošenjem obrane.

Prema riječima glasnogovornice Ličko-senjske policijske uprave obojica policajaca su danas udaljena iz službe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu žene koja ih je prijavila.

PU je također izvijestio da su zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti u postupku utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti, no da o događaju ne mogu dati više informacija "s ciljem zaštite žrtve od sekundarne viktimizacije".

Ranije danas Ministarstvo unutarnjih poslova i PU ovakvo su ponašanje najoštrije osudili, istaknuli da je to izolirani slučaj, ali da ipak nanosi ogromnu štetu svima u policiji koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih građana.

Pročitajte i ovo Otkrivena vremenska kapsula stara gotovo 200 godina - 4 Nakon razočaranja VIDEO/FOTO Vremenska kapsula stara 200 godina ipak nije prazna: ''Vidio sam nešto i pomislio - to je početak''

Posebno su istaknuli važnost činjenice da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja.

Mediji prenose neslužbene informacije da su dvojica policajaca 33-godišnju ženu silovali u automobilu u nepoznato vrijeme tijekom ovog mjeseca, te da je jedan dvadeset, a drugi deset godina u policiji.

Najavljena žalba

Na pitanje novinara jesu li osumnjičenici na današnjem saslušanju na Županijskom državnom odvjetništvu priznali silovanje, odvjetnik prvooptuženika Marko Vukelić je odgovorio da "oni djelo nisu priznali, jer da ga nisu ni počinili".

Rekao je također da će se on žaliti na odluku o određivanju zatvora prvoosumnjičeniku, jer njegov branjenik nije počinio to "teško kazneno djelo za koje je osumnjičen", odnosno da za obojicu osumnjičenika "nisu ispunjene pretpostavke za određivanje istražnog zatvora". Vjeruje da će žalba biti usvojena.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene