Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krenuo pa se vratio

To se još nije dogodilo: Zbog opozvanog helikoptera u spašavanju na Braču MORH pokreće inspekciju

Cessna na Braču
Cessna na Braču Hrvatska vatrogasna zajednica
Aktualno Galerija Pronađena Cessna na Braču Pronađena Cessna na Braču Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica Pronađena Cessna na Braču Pronađena Cessna na Braču Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica Cessna na Braču - 2 Cessna na Braču - 2 Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica +0 Cessna na Braču Galerija 1/4 >>
Helikopter MORH-a koji je u utorak krenuo po ozlijeđene u padu Cessne na Braču opozvan je nakon desetak minuta pa se ponovno vraćao na otok zbog čega je došlo do poteškoća, a ozlijeđeni su mogli biti ranije u splitskoj bolnici.

Zbog čega je helikopter povučen Dnevnik Nove TV upitao je Ministarstvo obrane koje odgovara da će u ovom slučaju ministar zatražio od Inspektora obrane da utvrdi o čemu se radi.

Odgovor MORH-a prenosimo u cijelosti: "Za korištenje i pomoć Oružanih snaga Republike Hrvatske u traganju i spašavanju postoje propisane procedure Glavnog stožera OS RH koje provodi Hrvatska vojska i kojima je definiran način na koji se angažiraju snage, kao i redoslijed i odgovornost svih sudionika. Navedene procedure uključuju i zahtjev za angažiranje zračnih snaga putem Operativnog centra civilne zaštite.

Ministar obrane zatražio je od Inspektorata obrane da utvrdi je li u ovom slučaju bilo otklona u Hrvatskoj vojsci u odnosu na propisane procedure Glavnog stožera OS RH".

Pročitajte i ovo Nikola Martinić Dragan, zapovjednik operativnog vatrogasnog područja Brač novi detalji o padu zrakoplova Zapovjednik bračkih vatrogasaca o spašavanju ljudi iz Cessne: "Pronašli smo ih u teškom stanju, bili su krvavi, zapomagali"

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić reporterki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović kazao je da se takvo što još nikad nije dogodilo - da je netko povukao ekipu usred akcije spašavanja.

"Činjenica je da je helikopter prilično brzo mogao doći do mjesta nesreće, na kraju krajeva posredstvom Centra 112 čuo sam vatrogasce s terena koji su rekli gdje se otprilike nalaze i da očekuju od nas praktički dolazak kroz dvadesetak minuta i podizanje unesrećenih putem vitla ili nekog drugog sustava koji nam bude moguć na tom terenu, podizanje u helikopter i transport za bolnicu", kazao je Granić te dodao kako bi sve osobe, da je sve išlo svojim tijekom, bile u bolnici između 11 i 11:30 sati, no zbog vraćanja su poletjeli s Brača oko 12:29 sati.

Pročitajte i ovo Pronađena Cessna na Braču Prevezeni su u KBC Split VIDEO Putnicima iz Cessne popucali kralješci, zbog sporne zapovijedi kasnili u bolnicu? "Takvo nešto se još nikad nije dogodilo!"

Svo troje ozlijeđenih nalazi se u splitskoj bolnici i nisu u životnoj opasnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene