Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Meterologinja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda, ali i upozorava da na jednu pojavu treba pripaziti

Sivo i kišovito vrijeme nastavit će se i u subotu ujutro, a onda slijedi razvedravanje. Više donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Do kraja dana u subotu će se još moći uhvatiti malo sunčanih razdoblja. Navečer će biti osjetno hladnije, a isto će biti i početkom sljedećeg tjedna kada je u većini unutrašnjosti moguć jutarnji mraz, pa o tome treba voditi računa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Pred nama je razdoblje kad su jutra hladna, ali tijekom dana bude ugodno i toplije.

U većini krajeva subotnje jutro bit će oblačno i kišovito, a smanjenje naoblake počet će već u jutarnjim satima na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre.

U unutrašnjosti će još puhati umjereni sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena do jaka bura, dok će samo na krajnjem jugu zapuhati umjereno jugo.

U središnjoj će se Hrvatskoj od sredine dana smanjivati naoblaka pa će kasnije poslijepodne biti i sunčanih razdoblja. Sredinom dana bit će oko 13 stupnjeva Celzijevih, ali navečer će biti osjetno zahladnjenje i past će temperature.

Manje oblaka očekuje se poslijepodne i na istoku zemlje. Bit će sunčanih razdoblja kasnije poslijepodne, a puhat će slab do umjeren sjeverac. Najviša dnevna temperatura oko kretat će se oko 12 Celzijevih stupnjeva, a navečer će biti osjetno hladnije.

Najprije će se razvedriti na sjevernom dijelu Jadrana, a kasnije poslijepodne i u gorskoj Hrvatskoj. Puhat će uglavnom umjerena, a samo u podvelebitskom dijelu jaka bura.

Bura će se proširiti i na sjevernu Dalmaciju, dok će na krajnjem jugu i dalje puhati umjereno jugo. Tijekom dana će vrijeme ostati nestabilno, a povremeno će biti lokalnih grmljavinskih pljuskova, moguće i jačih.

Sljedećih dana vrijeme će biti stabilnije i mirnije. Bit će i bez kiše, ali često uz jutarnju maglu i mraz.

Na Jadranu će sunčano biti sve do utorka kad će s jugozapada pristizati novi oblaci. U nedjelju će zapuhati jaka bura s olujnim udarima koja će oslabjeti u ponedjeljak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene