Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Visoke temperature donijet će i jednu neželjenu posljedicu: Detalje zna meteorolog Ivan Čačić

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Poslije dugotrajnog i kišovitog razdoblja dočekali smo i ljetnu toplinu. Ona snažno isparava vlagu iz tla i vraća ju nazad u atmosferu. Zbog toga je zrak u kontinentalnom dijelu uvjetno nestabilan pa je u kopnenom području vrlo vjerojatan razvoj lokalnih nestabilnosti.

U prizemlju se proteže polje izjednačenog tlaka zraka, a sa zapada nam stiže još nestabilniji zrak vezan uz premještanje atmosferske fronte.

U srijedu ujutro i prijepodne u unutrašnjosti promjenljivo mjestimice s kišom ili pokojim pljuskom i grmljavinom, dok će na Jadranu prevladavati sunčano. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu mjestimice i tiho pa će vidljivost biti smanjena zbog sumaglice, a ponegdje i kratkotrajne magle. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 15, u gorskom području oko 9, a na moru od 15 do 19 Celzijevih stupnjeva.

Zamjetno nestabilnije očekuje se u unutrašnjosti u drugom dijelu dana pa će u Središnjoj Hrvatskoj uz sunčana razdoblja mjestimice biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak. Najviša temperatura većinom od 22 do 25 stupnjeva.

U istočnim predjelima djelomice sunčano, a ponegdje će uz jači razvoj oblaka biti kiše ili grmljavinskih pljuskovima koji na zapadu mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren. Poslijepodne temperatura većinom 25, ponegdje i 26 stupnjeva.

Na poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu valja računati i u Gorskoj Hrvatskoj te ponegdje u unutrašnjosti Istre. Na moru pretežno sunčano. Vjetar većinom slab. Jedino će u drugom dijelu dana podno Velebita zapuhati mjestimice umjerena, a ponegdje navečer i u noći i jaka bura. Najviša temperatura u gorju od 20 do 23, na Jadranu od 25 do 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Vodostaji padaju - 2 Crveni križ pomaže stanovništvu Iza njih je besana noć: "Umorni smo, noćas je bilo najteže. Žena mi je u kući i ne zna plivati. Teško je"

U Dalmaciji većinom sunčano. Jedino u zaleđu uz jači razvoj naoblake mjestimice kiša i grmljavinski pljuskovi koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Od sredine dana mjestimice će puhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura od 24 do 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Stjepan Rožanković i Matea Ćorić Brunović velike poplave Poljoprivrednici zbrajaju štete, od usjeva nastao bazen: "Ne može nam to nitko platiti“

Sljedećih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Uglavnom do petka mjestimice kiša ili pljuskovi i grmljavina, osobito na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će slab do umjeren, od petka ponegdje i jak - sjeveroistočnjak i sjeverac.

Na moru pretežno sunčano. Ipak, na srednjem i južnom dijelu povremeno uz više oblaka ponegdje može pasti malo kiše ili pokoji pljusak uz grmljavinu. Duž obale zapuhat će umjerena do jaka bura, u subotu podno Velebita na udare i olujna, a prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak.

Po svemu sudeći vrijeme će se prema kraju tjedna posvuda prolazno stabilizirati pa će dosta sunca biti i u kontinentalnom dijelu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene