Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velike poplave

Poljoprivrednici zbrajaju štete, od usjeva nastao bazen: "Ne može nam to nitko platiti“

Aktualno Galerija Stjepan Rožanković i Matea Ćorić Brunović Stjepan Rožanković i Matea Ćorić Brunović Foto: DNEVNIK.hr Štete na poljoprivrednim usjevima - 1 Štete na poljoprivrednim usjevima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Štete na poljoprivrednim usjevima - 2 Štete na poljoprivrednim usjevima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Štete na poljoprivrednim usjevima - 3 Štete na poljoprivrednim usjevima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Štete na poljoprivrednim usjevima - 4 Galerija 1/5 >>
Štete od poplava ima i na poljoprivrednim usjevima. Iz Siska se javila reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović javila se iz mjesta Žabno u Sisku gdje se izlila rijeka Odra.

Od poljoprivrednog zemljišta nastao je bazen, a stradali su bob, ječam i kukuruz.

Voda i dalje navire, a velike štete potvrdio je i poljoprivrednik Stjepan Rožanković koji procjenjuje da je šteta oko 100 posto: "Neće ništa biti od ovoga što je pod vodom.“

Pročitajte i ovo Poplava u Žažini - 1 Borba s poplavama Priprema za dolazak vodenog vala: "Bori se nadljudskim naporima, ove vode jutros uopće nije bilo"

Stjepan je procijenio da je voda narasla do oko dva metra, a kako sanirati posljedice – tek će kalkulirati.

"Teško je to prognozirati kad ne možemo znati hoćemo li ponovno sijati i što će biti s usjevima“, dodao je. Ovakve poplave nije bilo od 2014. godine kada je razina vode porasla još za metar, procjenjuje.

Pročitajte i ovo Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 4 Vodostaj je pao Voda se povukla, no šteta je ostala, građani negoduju: "Nikad ni jednu lipu nismo dobili"

Polja su osigurana, ali ne i od poplava: "Ne može nam to nitko platiti“, rekao je. Sve što su posijali ispod vode trune pa tako ne očekuje da će se bilo što moći spasiti.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene