Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveni križ pomaže stanovništvu

Iza njih je besana noć: "Umorni smo, noćas je bilo najteže. Žena mi je u kući i ne zna plivati. Teško je"

Aktualno Galerija Adam Šoltić, Crveni križ Adam Šoltić, Crveni križ Foto: DNEVNIK.hr Ivan, Žažine Ivan, Žažine Foto: DNEVNIK.hr Ivica, Žažine Ivica, Žažine Foto: DNEVNIK.hr Vodostaji padaju - 1 Vodostaji padaju - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Vodostaji padaju - 2 Galerija 1/7 >>
Stanje na poplavljenim područjima smiruje se, vodostaji rijeka blago opadaju. Donosi to nadu ljudima iza kojih su neprospavane noći.I danas je odsječeno stanovništvo obišao Crveni križ i dijelio im namirnice. S njima je bila i reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus.

Voda i gumene čizme stižu za odsječene stanovnike Žažine.

"Gledajte umorni smo svi, noćas je bilo najteže, išao je najveći val. Žena mi je unutra i ne zna plivati što je najžalosnije. malo je panika lovi, teško je", rekao je Ivica.

Ovdje su svi tu jedni za druge. Ivica kaže - u 11 kuća još ima ljudi, ostali su otišli. Uzeo je vodu za još dvije obitelji pa će im kasnije odnijeti. Crveni križ im pomaže. Na terenu su od jutra.

Pročitajte i ovo I dalje odsječene kuće Kupa se i dalje izlIjeva VIDEO Pogledajte strašne prizore snimljene dronom iznad Male Gorice: "Naše područje uopće nije branjeno"

"Evo uz pomoć same navigacije pronalazimo ljude koji su u potrebi. U slučaju ako oni žele svakako ih onda možemo izmjestiti iz njihovih kuća", poručio je Adam Šoltić iz Crvenog križa.

Crvenom križu danas je pomagala i Andrea iz Male Gorice. Posudila im je svoj čamac. I ona i mještani u nevjerici mjere svaki centimetar vode, donosi reporterka Dnevnika Nove TV, Valentina Baus.

"Kao u Veneciji smo. Nije dobro evo kuća je sva pod vodom", izjavila je Andrea.  "Tu je kupalište naše od sela, tu je sjenica gdje se mi po ljeti nalazimo, kupamo, družimo i tako, sada nema ničega", dodao je Martin. 

I oni koji se bave poljoprivredom kažu - voda je sve odnijela.

Pročitajte i ovo Zmija u drvarni - 2 Sve vrste spašavanja Građani u panici: Vatrogasci usred sanacije od poplave dobili nesvakidašnju dojavu

"Vidite i sami mahune se ni ne vide, ništa se ne vidi više. Sve će istrunuti", rekla je Božica. 

Za kraj stigla je i poruka vladajućima.

"Ljut sam, normalno svi smo ljuti na Vladu. Jesu oni krivi ne znam to bi oni trebali presuditi. Ja se nadam da će bar moji sinovi jednog dana imati nasip i biti sigurni", zaključio je Ivica.

"Evo još jedan put puno hvala, velim osvježili ste nam dan, malo dali nade i ljepote, dašak svjetlosti. Eto doviđenja, puno hvala doviđenja", poručio je za kraj Ivica. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 


 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene