Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dva slaba potresa

Zagrepčani masovno otvarali aplikaciju kako bi se uvjerili je li bio potres: Oglasio se EMSC

Potres u blizini Zagreba
Potres u blizini Zagreba Foto: EMSC
EMSC je zabilježio veliku količinu otvaranja aplikacije na području Zagreba i okolice. Ljudi su se zabrinuli nakon glasne grmljavine, a EMSC je javio da je ipak bilo potresa, magnitude 1,8 prema Richteru.

Stanovnici Zagreba i okolice bili su brži od EMSC-a nakon što su čuli snažnu grmljavinu, a neki su osjetili i lagano podrhtavanje.

Aplikacija je zabilježila velik broj otvaranja kako bi se građani uvjerili je li doista bio potres. Par minuta nakon glasne grmljavine, EMSC javlja da je ipak bio potres, magnitude 1,8 prema Richteru u nedjelju oko 20:05.

Kasnije je zabilježen nešto slabiji, magnitude 1,1 prema Richteru.

Pročitajte i ovo Televizijske kamere zabilježile potres u Ekvadoru Magnitude 6,8 VIDEO Televizijske kamere zabilježile potres: Pokušali ostati mirni, a onda je počelo snažno podrhtavanje

"Prvo je bila tutnjava, a zatim lagano podrhtavanje", komentirao je jedan od pratitelja na Twitteru te dodao da se potres osjetio u Dubravi u Zagrebu. 

Da se osjetio i u Donjoj Stubici, potvrdio je drugi korisnik. Pišu da se osjetio i u Gračanima, na Markuševcu, Mlinovima te na Šestinama.

Potres je zabilježen 12 kilometara sjeverozapadno od Zagreba, na dubini od jednog kilometra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene