Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

I danas će gotovo posvuda biti kiše, ponegdje i izraženije. Doznali smo kad nas konačno očekuju ljepši dani

Dočekali smo sunčanije i malo toplije vrijeme, ali još uvijek nije posve stabilno pa ima i lokalnih pljuskova, ponegdje i grmljavinskih.

Slično će biti i u četvrtak, s tim da će u Dalmaciji oblaka i kiše biti najviše, a na krajnjem jugu mogući su i izraženiji pljuskovi s jakom kišom, i to uz jako jugo. Na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti pljuskovi uglavnom poslijepodne, ali bit će toplo - 18, ponegdje i 20 stupnjeva

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Nestabilno vrijeme u kopnenim krajevima uzrokovat će blizina hladne fronte, dok će na južnom Jadranu kišovito i oblačno biti zbog ciklone u Jadranu.

Nestabilno i u unutrašnjosti

Od sredine dana nestabilnije će biti i u unutrašnjosti. Na sjeveru će biti najviše pljuskova, moguće i grmljavinskih, a veći dio dana puhat će jugozapadnjak. Navečer će uz pljuskove okrenuti na umjeren, prolazno i jak sjeverac.

U istočnom dijelu bit će slično - promjenjivo oblačno, u drugom dijelu dana i nestabilno uz lokalne pljuskove. Temperatura 18 ili 19, a navečer će zapuhati prolazno jak sjeverni vjetar.

U gorskoj Hrvatskoj bit će vjetrovito zbog jakog jugozapadnog vjetra te sunčana razdoblja i temperaturu između 13 i 16 stupnjeva. Na Jadranu će uglavnom biti sunčano, osim u Istri, gdje su mogući poslijepodnevni pljuskovi i grmljavina.

Najoblačnije će biti na jugu zemlje uz kišu, kasnije poslijepodne i izraženije grmljavinske pljuskove. Puhat će umjereno do jako jugo koje će navečer slabjeti. Temperatura će se kretati između 15 i 17 stupnjeva.

Prema vikendu sve više sunca

Prema vikendu čeka nas sve više sunca i sve više temperature, osim onih jutarnjih koje će ostati oko 4, 5 stupnjeva. Lokalni pljuskovi mogući su još u petak, i to uglavnom u Slavoniji i Baranji.

Na Jadranu u petak još pokoji pljusak na jugu, a onda i ovdje sunčan i topao vikend, u subotu još jedino razmjerno vjetrovito uz buru.

U četvrtak, ponegdje i u petak lokalni pljuskovi, ali uz sunčana razdoblja i sve više temperature. Kako se sada čini, vikend će biti sunčan i topao u cijeloj zemlji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene