Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon stravičnog požara

VIDEO Odvjetnici otkrili za što se tereti Bedu: "Ovo je nešto neobično..."

Aktualno Galerija Zvonko Bede Zvonko Bede Foto: Vlado Kos/Cropix Drava International Drava International Foto: Vlado Kos/Cropix Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 1 Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 1 Foto: Vlado Kos/Cropix Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Foto: Vlado Kos/Cropix +0 Odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec Galerija 1/5 >>
Zvonko Bede, vlasnik tvrtke Drava International iz Osijeka, u kojoj je prije nekoliko mjeseci bio ogroman požar, u srijedu je odveden na ispitivanje u policijsku postaju, doznaje Dnevnik Nove TV.

Policija je u srijedu pretresala prostorije tvrtke Drava International u Radićevoj ulici u Osijeku i uzela dokumentaciju. Vlasnik Zvonko Bede odveden je na ispitivanje.

Odvjetnik Mate Matić novinarima je kazao kako će njegov klijent u 16 sati iznijeti obranu i očitovati se na sve navode koje imaju.

"Ovo je nešto neobično jer se radi o postupku koji je krenuo prije tri mjeseca. Nevjerojatno da vi nakon tri mjeseca radite ovakve akcije i radnje", rekao je Matić i dodao kako ne zna pozadinske razloge za to.

Odvjetnica Dubravka Krklec kazala je da se njihovom branjeniku na teret stavlja ugrožavanje okoliša otpadom.

"Međutim, u odnosu na eventualne nepravilnosti koje su dosad utvrdile stručne službe, nadležne po tom pitanju, Drava International kao pravna osoba, i Zvonko Bede kao odgovorna osoba u cijelosti su već platili svoj dio", kazala je Krklec koja ističe da su svi dokumenti već tri mjeseca dostupni svim stručnim službama.

Za sad se još ne zna kada će Bedu ispitati državno odvjetništvo.

Novinari su odvjetnike pitali kakva je bila reakcija njihovog klijenta.

"Apsolutno miran. Ne osjeća nikakav teret svega toga, spreman je ispričati priču koliko ih to zanima, ali sam vjeruje da je u svemu neka druga pozadina...", rekao je odvjetnik.

"Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, koje se dovode u vezu s požarom u tvornici za preradu plastike od 4. listopada 2023. godine", priopćeno je u srijedu prijepodne.

Odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec Drava International (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Katastrofalni požar u tvornici za preradu plastike buknuo je 4. listopada poslije ponoći. Tijekom intervencije tri su vatrogasca ozlijeđena, od kojih jedan teže.

Pročitajte i ovo Nikša Wagner Smjena na čelu DORH-a Tko će biti novi glavni državni odvjetnik? Odbor za pravosuđe saslušao kandidate i odlučio kome će dati podršku

Zbog posljedica požara i velikih količina dima Osječko-baranjska županija bila je proglasila stanje velike nesreće, a Vladi uputila zahtjev za proglašenje ekološke katastrofe.

Građani, zabrinuti za svoje zdravlje, prosvjedovali su u listopadu u Osijeku. Na prosvjednom skupu pod nazivom "Za zdravlje nas i naše djece" tražili su imena krivaca za ekološku katastrofu.

Vlasnik tvrtke Bede tad je izjavio kako tvrtka posluje prema zakonu, uz sve potrebne certifikate i kako sumnja da je požar podmetnut.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene