Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi se na otkrivanju uzroka

Završen je očevid požarišta kod Osijeka: "Izuzeti su potrebni dokazni materijali"

Požar u Osijeku - 2
Požar u Osijeku - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Završen je očevid požarišta u osječkoj tvrtki za preradu plastike Drava International, a nastavljaju se izvidi s ciljem utvrđivanja uzroka prošlotjednog velikog požara, izvijestilo je u srijedu osječko Općinsko državno odvjetništvo.

Završen je očevid požarišta u osječkoj tvrtki za preradu plastike Drava International, a izvidi s ciljem utvrđivanja uzroka požara se nastavljaju 

U utorak započeti očevid je proveden u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom, vještacima iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", članovima Civilne zaštite, Državnog inspektorata i vatrogasnih službi.

Pročitajte i ovo Gaza iz minute u minutu FOTO/VIDEO Objavljene fotografije teškog razaranja. Krvavo nasilje se nastavlja: "Cijelo područje je spaljeno, svi su morali otići"

U tužiteljstvu navode kako je tijekom očevida izuzet potrebni dokazni materijal, koji će biti vještačen i analiziran.

Provode se daljnji izvidi kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti potrebne za utvrđivanje uzroka štetnog događaja, odnosno sve činjenice potrebne za donošenje odgovarajuće državnoodvjetničke odluke, napominju u osječkom općinskom tužiteljstvu.

Požar uskladištene plastike na otvorenom prostoru u tvrtki Drava International, u osječkom prigradskom naselju Brijest, buknuo je 4. listopada poslije ponoći, a u gašenju je sudjelovao veliki broj profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca. Tijekom intervencije tri vatrogasca su ozlijeđena, od kojih jedan teže.

Pročitajte i ovo Razminiranje i suveniri - 2 Ploče s upozorenjem U Lijepoj Našoj minirano ostalo još 112,8 km2: "Tu se nalazi blizu minsko polje, nije daleko od mene. Ovdje čuvam ovce i dosta me strah"

U tvrtki Drava International su izrazili sumnju u mogućnost vanjskog utjecaja na izbijanje požara, a vlasnik tvrtke Zvonko Bede naknadno je izjavio kako tvrtka posluje prema zakonu, uz sve potrebne certifikate te kako sumnja da je požar podmetnut. U Upravi su također odbacili tvrdnje osječko-baranjskog župana Ivana Anušića da su imali uskladišteno znatno više od 20 tisuća tona plastike, za koje je tvrtka imala dozvolu.

Zbog posljedica požara i velikih količina dima Osječko-baranjska županija proglasila je stanje velike nesreće, a Vladi je uputila zahtjev za proglašenje ekološke katastrofe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene