Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija utvrđuje okolnosti

Prvo lubanja, a sada šteta od 50-ak tisuća eura! Groblje u Šiljakovini ponovno na meti: "Ne znam što bih rekao za čovjeka ili ljude koji su to napravili"

Aktualno Galerija Devastirano groblje u Šiljakovini - 4 Devastirano groblje u Šiljakovini - 4 Foto: DNEVNIK.hr Devastirano groblje u Šiljakovini - 5 Devastirano groblje u Šiljakovini - 5 Foto: DNEVNIK.hr Devastirano groblje u Šiljakovini - 6 Devastirano groblje u Šiljakovini - 6 Foto: DNEVNIK.hr Devastirano groblje u Šiljakovini - 3 Devastirano groblje u Šiljakovini - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Devastirano groblje u Šiljakovini - 2 Galerija 1/6 >>
Vandalizam na groblju u Šiljakovini nedaleko od Velike Gorice. U suludom pohodu uništeno je 10-ak grobnica, a na istom su groblju prije svega četiri mjeseca djeca na otpadu pronašla ljudsku lubanju. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Nadgrobne ploče, križevi, vaze, cvijeće i svijeće. Snimke nastale rano ujutro poslije vandalskog pohoda na groblju u Šiljakovini šokirale su mještane.

"Baš i nemam riječi, osim da nije ljudsko, nije humano, ne znam što bih rekao za čovjeka ili ljude koji su to napravili. I žao mi je ljudi kojima se to dogodilo osobno. Financijski bude teško, a duševno neću ni reći", rekao je Robert.

"Rođaku je sve stradalo, spomen ploču su potrgali, prijatelju isto. To je bolesnik jednostavno", naglasio je Jadranko.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović Jako burno Srpski glumac koji je priveden sa splitske plaže otkrio što se događalo: Kažnjen je s 500 eura

Policija i dalje utvrđuje okolnosti. Neki od vandala ostavili su tragove na nadgrobnim pločama i pitanje je samo kada će im se ući u trag.

"Katastrofa, nemam komentara. To je dno dna", rekao je vlasnik groba Robert Kajzer.

Oštećeno je ukupno osam grobova. Nastala šteta, prema prvim procjenama, iznosi 50-ak tisuća eura.

"Čisti vandalizam. Netko je imao pomračenje uma kad je ovo išao raditi ili je bio u silnom pijanstvu. Ne znam što bi rekli", nadovezap se voditelj groblja Ivica Kolarec.

Pročitajte i ovo Nesreća na Žitnjaku, ilustracija - 1 Poginula na mjestu nesreće Građani ogorčeni nakon stravične nesreće u kojoj je poginula djevojčica: "Strah nas je. Divljanja na ovoj cesti ne prestaju"

To će najviše koštati vlasnike. "Oni za svoju, u ovom slučaju uništenu, devastiranu imovinu, moraju zatražiti informacije od policije - je li pronađena osoba i onda od nje tražiti obeštećenje", objasnio je Kolarec.

Ovo je drugi incident na groblju u Šiljakovini. Krajem travnja, djeca su u igri skrivača na mjestu gdje se odlaže otpad pronašla ljudsku lubanju, ali do danas nije otkriveno o čemu je riječ.
 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene