Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na teret županije

USKOK objavio detalje: Bivši dožupan i njegov šogor dogovorili poslove vrijedne više stotina tisuća eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Neven Alić ravnatelje škola uputio je da postupaju po uputama njegova šogora, koji je poduzimao sve potrebno kako bi osigurao da ponuda trgovačkog društva bude najpovoljnija.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU bjelovarsko-bilogorske, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1958., 1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni Neven Alić, kao zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije, od ožujka 2018. do lipnja 2021. godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na traženje i u dogovoru s drugookrivljenim, svojim šogorom, u namjeri da trgovačkom društvu kojem šogor stvarno vodi poslovanje osigura poslove opremanja namještajem osnovnih i srednjih škola kojih je županija osnivač, stručnim službama županije predočio da je on osoba koja će upravljati procesom realizacije tih poslova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvoje pod istragom Policija i USKOK u akciji: Poznato o kome je riječ

Ravnateljima škola naložio je da za opremanje školskih prostora namještajem angažiraju upravo spomenuto trgovačko društvo.

Nadalje je Alić ravnatelje škola uputio da u tu svrhu postupaju po uputama njegova šogora, koji je poduzimao sve potrebno kako bi osigurao da ponuda trgovačkog društva bude najpovoljnija.

Pročitajte i ovo Ilustracija još jedna akcija u Dalmaciji USKOK pokrenuo istragu protiv 22 osobe: Primali i davali mito za žurno rješavanje priključaka na elektromrežu

Nakon što su ravnatelji škola, postupajući po Alićevim nalozima, za poslove opremanja škola angažirali spomenuto trgovačko društvo, on je na teret županije odobravao i osigurao plaćanje računa za izvršene usluge trgovačkog društva u vrijednosti od najmanje 332.983,59 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene