Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priprema se strategija

Slučaj HAC: Branimo se iskrenošću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana posljednje HAC-ove trojke koja je izašla iz pritvora tek sprema strategiju.

Braniteljski tim osumnjičenih za izvlačenje 26 milijuna kuna iz HAC-a preko Fimi medije tek treba odlučiti o smjeru obrane. 'Tu više nema ni strategije ni taktike nego je logična obrana iskrenošću', kaže Veljko Miljević, odvjetnik Josipa Sapunara. Potpisuju to i ostali branitelji. Hoće li biti novih imena u aferi, pokazat će daljnja istraga.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> HAC-ovi čelnici izašli iz pritvora: 'Ovo je bio team building za krizni menadžment'

Neslužbeno doznajemo kako se Mladena Barišića, ali i Marija Zubovića spominje kao one koji su izravno zahtijevali suradnju s Fimi medijom. A nerijetko je u ovoj aferi bilo i ime nadležnog ministra Božidara Kalmete.

'Spominjali su ga i drugi i on u kontekstu da se znala opća klima, da se znalo kako se radi i po prilici na čiji zahtjev', komentirao je Miljević spominjanje Kalmete. Sam ministar optužbe nije želio komentirati.

Po medijima se često špekuliralo kako su neki od osumnjičenih surađivali, odnosno trgovali s USKOK-om. Odvjetnici su komentirali i taj slučaj. 'Ne znam zapravo rabite li taj pojam trgovanja u funkciji jesmo li mi skinuli gaće i priznali kazneno djelo. Nismo priznali i nemamo namjeru priznavati nešto što nismo napravili', rekao je Željko Žganjer, odvjetnik Marija Crnjaka.

U Remetincu su se izmijenili brojni akteri HAC-ovih afera, neki od njih i po dva puta. U većini slučajeva istraga još uvijek traje, čeka se podizanje optužnica. Skupo bojenje tunela, preplaćeni kilometri autocesta, 'zlatni' wc-i, prijelazi za životinje - afere su zbog kojih je policija posjećivala HAC. I sve se tek trebaju zaključiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene