Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovi na A3

VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Aktualno Galerija Radovi na odmorištu Zagreb - 4 Radovi na odmorištu Zagreb - 4 Foto: Magdalena Rendulić/DNEVNIK.hr Radovi na odmorištu Zagreb - 3 Radovi na odmorištu Zagreb - 3 Foto: Magdalena Rendulić/DNEVNIK.hr Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Foto: Magdalena Rendulić/DNEVNIK.hr Radovi na odmorištu Zagreb - 1 Radovi na odmorištu Zagreb - 1 Foto: Magdalena Rendulić/DNEVNIK.hr +19 Radovi na odmorištu Zagreb - 18 Galerija 1/24 >>
HAC će obnoviti odmorište Zagreb (prijašnji naziv Plitvice) na autocesti A3, a rekonstrukcijom će biti uklonjeni dotrajali objekti Motela Plitvice. Također, umjesto dosadašnje dvije INA-ine benzinske postaje, buduće rješenje predviđa jednu.

Hrvatske su autoceste (HAC) na odmorištu Zagreb (prijašnji naziv Plitvice) na autocesti A3, započele s radovima uređenja koji u prvoj fazi obuhvaćaju izvođenje novog priključka odmorištu. Novim priključkom u sklopu kojeg se izvodi i nadvožnjak bit će omogućen pristup južnom platou odmorišta iz oba smjera autoceste, dok se sjeverni dio odmorišta ukida.

Tijekom predmetnih radova bit će uklonjene postojeće dotrajale benzinske postaje INA - Industrije nafte d. d. na oba platoa odmorišta, dok prateći uslužni objekti motela, restorana i pasarela za sada, do zatvaranja prilaza odmorištu, ostaju u funkciji, a prvom fazom radova neće biti obuhvaćeni.

Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na odmorištu Zagreb - 3 Foto: Magdalena Rendulić/DNEVNIK.hr

Završetak navedenih radova planira se do kraja drugog kvartala 2025. godine, a po ishođenju uporabne dozvole uslijedit će izgradnja nove suvremene benzinske postaje s trgovinom i caffe-barom s pristupom iz oba smjera autoceste/zagrebačke obilaznice.

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Tema korupcija i pravosuđe Demontaža Sabine Tandare Knezović: Pogledajte oko kojih je pitanja najviše zaiskrilo među gostima

U drugoj fazi uređenja odmorišta, čija je priprema u tijeku, planira se uređenje preostalih površina odmorišta na kojima je također planirano uvođenje novih ugostiteljskih sadržaja, čuvanog parkirališta za teretna vozila s pratećim sadržajima prilagođenim za vozače teretnih vozila, autokamp i postavljanje infrastrukture za alternativna goriva - blokovi elektropunionica, za što će se provesti postupak javnog nadmetanja za povjeravanje prava korištenja cestovnog zemljišta. Za navedenu fazu još nije izrađena konačna projektna dokumentacija.

Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na odmorištu Zagreb - 4 Foto: Magdalena Rendulić/DNEVNIK.hr

Kako doznajemo iz HAC-a, planira se i uklanjanje dotrajalih objekata koje trenutno koristi društvo Motel Plitvice d. o. o..

Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Motel Plitvice - 1 Foto: Boris Kovacev/Cropix

"Svi objekti/građevine kompleksa "Motel Plitvice" sastavni su dio javne ceste i kao takvi u vlasništvu Republike Hrvatske s pravom upravljanja Hrvatskih autocesta. Motel Plitvice upoznat je s našim planovima za uređenje odmorišta i dinamikom izvođenja radova", naglasili su iz HAC-a te otkrili kako vrijednost ugovorenih radova u njihovoj nadležnosti iznosi 7.590.675,69 eura.

Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Motel Plitvice Foto: Ronald Gorsic/Cropix

"INA - Industrije nafte d. d. je, temeljem provedenog postupka javnog nadmetanja, investitor nove benzinske postaje. Slijedom navedenog, predmetnom generalnom rekonstrukcijom i uređenjem odmorišta Zagreb (Plitvice) bit će osigurana viša razina kvalitete usluga za putnike i vozače u sklopu revitalizacije autocestovnog pravca A3 Bregana - Zagreb - Lipovac", poručuju iz HAC-a.

Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na odmorištu Zagreb - 1 Foto: Magdalena Rendulić/DNEVNIK.hr

Iz INA-e su nam kazali kako su radovi na uklanjanju starih i izgradnji novih objekata na odmorištu Zagreb u potpunosti ovisni o dinamici radova Hrvatskih autocesta (HAC).

Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na odmorištu Zagreb - 15 Foto: Magdalena Rendulić/DNEVNIK.hr

"Početak gradnje bit će moguć tek nakon ishođenja uporabne dozvole za rekonstruirano odmorište, što je pod ingerencijom HAC-a. Prema njihovim najavama, tijekom rekonstrukcije odmorišta bit će omogućen rad postojećih maloprodajnih mjesta, te će pravovremeno informirati sve dionike i javnost o njihovom zatvaranju. U razdoblju kada predmetna maloprodajna mjesta neće moći raditi kupci će moći koristiti usluge Ine na sljedećim lokacijama:

Pročitajte i ovo Ilustracija portal Moja mirovina Zanima vas kolika će vam biti mirovina? Pomoću ovog kalkulatora možete je izračunati sami

• smjer Bregana - Gradna-sjever i Gradna-jug
• smjera Macelj - Jakovlje-zapad i Jakovlje-istok
• zapadni izlaz iz grada - Zagreb - Špansko
• zapadni ulaz u grad - Zagreb - Zagrebačka avenija-jug
• južni izlaz iz grada - Zagreb - Stupnik-zapad
• južni ulaz u grad - Zagreb - Stupnik-istok

Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na odmorištu Zagreb - 5 Foto: Magdalena Rendulić/DNEVNIK.hr

Iz INA-e naglašvaju kako će rekonstrukcijom i uređenjem odmorišta Zagreb, koje obuhvaća i maloprodajna mjesta Ine, biti osigurana viša razina kvalitete usluga za sve putnike i kupce.

"Umjesto dosadašnje dvije lokacije INA-inih maloprodajnih mjesta, buduće rješenje predviđa jednu lokaciju, na kojoj će odmor moći pronaći kupci iz oba prometna pravca. Oni će se na moderno uređenom maloprodajnom mjestu moći opskrbiti visokokvalitetnim Class Plus gorivima s Expert formulom aditiva, širokom paletom robe široke potrošnje ili se okrijepiti u Fresh Corneru kavom, hot dogom ili drugim vrhunskim napitcima i zalogajima", poručuju iz INA-e.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene