Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tanka granica

U ovom gradu zabranili cajke: Dopuštena samo primjerena glazba, ugostitelji zbunjeni

Picokijada - 2
Picokijada - 2 Foto: DNEVNIK.hr
U Đurđevcu se ovog vikenda održava 55. po redu Picokijada, a gradske vlasti zabranile su ugostiteljima da puštaju cajke.

Grad Đurđevac objavio je na svojim stranicama posebna pravila za vrijeme održavanja tradicionalne Picokijade.

Od 21. do 25. lipnja ugostitelji smiju raditi 24 sata dnevno, ali zato ne mogu puštati glazbu po vlastitom izboru.

"U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu za vrijeme održavanja kulturnih priredbi može se izvoditi samo primjerena tradicijska i zabavna glazba", napisali su na svojim stranicama.

Pročitajte i ovo Picokijada - 1 STIGAO I MILANOVIĆ Što građani kažu o zabrani u Đurđevcu? "Nebitna je sad glazba, ali radije bih bila na cajkama"

Pročitajte i ovo Filip Zoričić, gradonačelnik Pule Zabranio koncert Gradonačelnik Pule zbog duševnih boli traži 4000 eura: "Zbog rasprave o turbo folku sam izložen podsmijehu"

O kakvoj je glazbi točno riječ, ne zna se. Tom se odlukom zapravo želi spriječiti da se u centru grada puštaju cajke. Iako su cajke inicijalno značile turbofolk, često se pod tim pojmom misli na svu pop-glazbu iz Srbije, pa tako i onu zabavnu.

Kako će vlasti odlučiti što je zabavna glazba, hoće li dovesti neke glazbene stručnjake da o tome prosuđuju, nisu otkrili. Nije navedeno ni kako će se prijestupnike kažnjavati.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene