Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna tvrtka

Nakon vijesti o bankrotu vlasnika, oglasili se iz poznatog trgovačkog lanca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vijesti o bankrotu Steinhoff Internationala, oglasili su se iz Pepca Croatia d.o.o.

Kompanija Pepco Croatia d.o.o. oglasila se nakon vijesti da su dioničari Steinhoff Internacionala na glavnoj skupštini odlučili likvidirati tvrtku jer je vlasnik bankrotirao. Glasnogovornik Pepco Grupe dao je službenu izjavu o objavi Steinhoff International Holdingsa i rasvjetlio neke nedoumice.

"Radi izbjegavanja sumnje, želimo vas obavijestiti da to neće utjecati na Pepco Grupu N.V. (Pepco), koja je već nekoliko godina odvojena od Steinhoffa.
Pepco posluje kao samostalna, uspješna tvrtka s vlastitim financiranjem i snažnom bilancom", poručili su.

Pročitajte i ovo Ilustracija odlučili likvidirati tvrtku Bankrotirao vlasnik trgovačkog lanca koji Hrvati obožavaju: Otkriveno što bi trebalo biti s poslovanjem

U srpnju 2023. Pepco Grupa je najavila strateški napredak i nastavak snažnog rasta prihoda i dobiti. Potaknut strategijom širenja lanca trgovina prihodi za devet mjeseci porasli su za 19,3 posto pri stalnim tečajevima, dosegnuvši 4,2 milijarde eura.

"Pepco Grupa, koja posluje u 20 zemalja u Europi, svoj uspjeh provodi, te će i dalje provoditi uz veliku podršku naših vjerih kupaca, te snažnim novčanim tokom i pozitivnom bilancom stanja. Grupa je u lipnju uspješno završila refinanciranje duga, realiziravši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 milijuna eura, za što je izazvao veliki interes međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude", poručili su.

Pročitajte i ovo Joe Biden "Neće svi dobiti što žele" Mukotrpni razgovori iznjedrili dogovor o dugu: Poznato je li Amerika u bankrotu

Pepco je nakon izdavanja obveznica dobio pozitivne ocjene triju vodećih rejting agencija - Fitch, S&P i Moody's, koje su istaknule solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta koji proizlazi iz programa razvoja lanca trgovina te razmjera i atraktivnosti ponude.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene