Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika pozornost

Stručnjaci: Djevojka koja je bacila psiće je sadist i psihopat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O gnusnom činu bacanja psića u rijeku, kao i profilu djevojke koja je to učinila, upitali smo stručnjake.

'Radi se o osobi koja uživa u ovom činu, to je vidljivo na toj snimci. Sam taj čin uživanja i patnji životinje, sigurno ukazuje da se radi o jednoj sadističkoj osobnosti, poremećaju osobnosti. Vjerojatno, i o psihopatiji', smatra prof. psih. Boris Blažinić iz Instituta za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala. 'Smatramo da ovaj slučaj, s obzirom da se radi o mladoj osobi, koja sa takvom lakoćom i veseljem radi takvo nasilje, treba dobiti još veću pozornost', ističe Luka Oman iz Udruge za zaštitu životinja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nagrada poznatog redatelja Bay nudi 50.000 dolara za informacije o djevojci koja je utopila psiće Slika nije dostupna Nakon neviđene reakcije iz svijeta Hajka na internetu: Djevojka koja je bacala psiće se ispričala?

>> Hajka na internetu: Djevojka koja je bacala psiće se ispričala?

Stručnjaci smatraju da ovakve ljude treba što prije pronaći i sankcionirati, jer će to opet ponoviti. 'Takva ista djeca danas uživaju u maltretiranju životinja, a sutra će maltretirati susjeda, svoje dijete, suprugu. I na kraju će imati zlostavljača', dodaje Blažinić. Hrvatska Udruga za zaštitu životinja cijelo vrijeme je u kontaktu sa svojim kolegama iz Bosne i Hercegovine. Kao i s policijom, u koju polažu sve nade. 'Nadamo se da će policija dati sve od sebe da nađe počinitelja, ali, kažem važno je da se to što više osudi kako bi takvim slučajevima stali na kraj', ističe Oman.

PETA nudi nagradu

Komunicirali su i s najvećom svjetskom udrugom za zaštitu životinja, koja na svom blogu nudi nagradu onome tko otkrije počinitelja. 'PETA nudi nagradu od 2000 dolara za informacije koje bi mogle dovesti do uhićenja osobe(a) odgovorne za utapanje malenih i bespomoćnih psića koji su snimljeni na videu. Članovi 4chana uspjeli su otkriti da se osoba koja je i postavila snimku nalazi u Bosni i Hercegovini. Za sada imamo šest tragova koji možda vode do počiniteljice, noi identitet djevojke još nije potvrđen', piše u poruci PETA-e na blogu.

Upravo su članovi 4chana prvi otkrili identitet žene iz Engleske koja je prije nekoliko dana živu mačku zatvorila u kantu za smeće. I na Facebooku je pokrenuto nekoliko grupa koje mole sve za pomoć u otkrivanju identiteta. Onom tko je pronađe, očito se smiješi novčana nagrada, a djevojci kazna od 15 tisuća kuna ili kazna zatvora do 6 mjeseci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene