Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imovinska kartica

VIDEO Što to Bandić nije prijavio?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imovina Milana Bandića, čini se, veća je nego što je on prijavio u svojoj imovinskoj kartici.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prešutio je da posjeduje još tri stana, a uz vikendicu - pašnjak, ali i šumu. Dva je stana platio gotovinom. Sve to otkriveno je nakon što je na Vrhovnom sudu odbijena Bandićeva žalba na USKOK-ovu odluku o blokadi imovine.

Pročitajte i ovo Motocikl - 1 Najranjiviji u prometu "To je kao odlazak po drugo mišljenje kod doktora": Veliki odaziv vozača motocikala Nasukani brod - 1 Mještani strahuju od onečišćenja Nastavak pomorske havarije u Istri: Ministarstvo je zabranilo približavanje nasukanom brodu

Za vikendicu Milana Bandića znali smo, ali ne i da u njenoj okolici gradonačelnik posjeduju još pašnjak i šumu. Otkrilo se to nakon što je odbijena Bandićeva žalba na blokiranu imovinu.

A Vrhovni sud razotkrio Bandićeve skrivene nekretnine. Jer osim stana od 176 kvadrata i garaže u središtu Zagreba u sudskoj se odluci spominju nova tri stana s garažnim mjestima. I to od 78, 95, te gotovo 94 kvadrata s parkirnim mjestom. Taj se vodi na Bandićevu suprugu.

'Dužnosnici su u imovinskim karticama dužni pravilno i potpuno prikazati svoje stvarno imovinsko stanje', kaže Dalije Orešković iz Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Ničeg od navedenog među podacima iz Bandićeve imovinske kartice - nema. Što sve ima njezin dosadašnji bliski suradnik nije ga ispitivala - kaže Sandra Švaljek. No, iznenađena, kaže, nije.

Milan Bandić do daljnjeg ne može na posao

Kupljeni stanovi u kojima Bandić i supruga ne borave - uknjiženi su na dva trgovačka društva, koja su poslovala s gradom. No, u odluci Vrhovnog suda Bandić se navodi kao kupac.

Sve to, prema zakonu, bio je dužan prijaviti.

Zagrebački gradonačelnik pred kameru ne želi. Jedan od njegovih odvjetnika poručuje ono što su tvrdili i na sudu. 'Nije dokazano da se radi o imovini koju je, navodno, stekao kaznenim djelom, odnosno, nije dovoljno samo navesti da postoji očiti nerazmjer njegovih primanja i imovine', stoji u odgovoru.

No, ne dokaže li Bandić da je do svega došao zakonito - bez toga će i ostati. Država mu to - oduzima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene