Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud mu odbio zahtjev

Milan Bandić do daljnjeg ne može na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić do daljnjeg ipak neće moći obavljati gradonačelničku funkciju.

Županijski sud u Zagrebu odbio je zahtjev Milana Bandića da mu se dopusti obavljanje gradonačelničke dužnosti. 

Pročitajte i ovo Tko je sve dobio mandat? - 4 Nespojive funkcije Tko će sjediti na dvije fotelje? "Kad bi se to dozvolilo, sigurno bi Sabor bio pristojnije mjesto" Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije

Naime, zbog afere 'Agram' u kojoj ga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti, Bandiću je zabranjeno obavljati dužnost zagrebačkog gradonačelnika kao i komunicirati sa 178 svjedoka, čije je ispitivanje USKOK predložio.

Nakon odluke suda, Bandić i njegovi odvjetnici nisu ništa željeli komentirati.

Inače, podnijeli su ustavnu tužbu u kojoj traže da se preispita odluka o zabrani obnašanja gradonačelničke dužnosti pa se ta odluke tek očekuje.

USKOK je danas objavio kako je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, pokrenuo istragu o dvojici Bandićevih suradnika zbog sumnje da su primili mito i pomagali u primanju mita.

Osnovano se sumnja da se prvookrivljenik (1953.), kao voditelj Odsjeka za građenje i održavanje javne rasvjete Grada Zagreba, od 2006. do 2008. godine, dogovorio s drugookrivljenikom (1953.) da će od podizvođača društva HEP-ODS, Elektra Zagreb, zatražiti isplatu određenog iznosa novca kako bi ovjerio ispostavljene troškovnike i fakture od čega je ovisilo plaćanje Grada Zagreba navedenom društvu, a time i podizvođačima koji su s njim imali ugovore o obavljanju određenih radova.

Željka Markić optužila USKOK da radi pritisak na udruge i Grad Zagreb

Sukladno dogovoru, drugookrivljenik je u dva navrata od odgovornih osoba društava koja su kao podizvođači obavljali poslove održavanja javne rasvjete na području Grada Zagreba, zatražio određeni iznos novca kao protuuslugu prvookrivljeniku za ovjeru ispostavljenih troškovnika i faktura.

Odgovorna osoba jednog društva je to odbila učiniti, dok je odgovorna osoba drugog društva tijekom 2007. godine drugookrivljeniku predala iznos od ukupno 80.000,00 kuna. Ta ista odgovorna osoba je prvookrivljeniku, na njegovo traženje, kao protuuslugu za ovjeravanje troškovnika i faktura, i tijekom 2008. godine predala iznos od 80.000,00 kuna.
USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene