Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upaljen žuti alarm

VIDEO Nevrijeme poharalo Sloveniju, padala tuča promjera 3 centimetra: Kiša i vjetar stigli do Hrvatske

Nevrijeme iznad Slovenije i Hrvatske
Nevrijeme iznad Slovenije i Hrvatske Foto: Screenshot/Rain Alarm
Snažno nevrijeme prošlo je Slovenijom. Hrvatskoj je donijelo snažan vjetar i kišu.

Fotografije radara na stranici Rain Alarm prikazuju stanje u utorak oko 21 sat. Vidi se velika količina oblaka koja prolazi Slovenijom i kreće se iznad dijela naše zemlje.

Tuča promjera i do 3 cm padala je u okolici Bleda u Sloveniji.

Stradali su i šatori u kampu Šobec, nedaleko od jezera.

Najavljena promjena vremena

Meteorolozi su za Hrvatsku najavili promjenu vremena. Upaljen je i žuti alarm za većinu Hrvatske zbog izraženih pljuskova s grmljavinom.

Tijekom poslijepodneva stablo se srušilo u zagrebačkom naselju Trnsko, a u autu koji na koji je palo je ostala zarobljena žena. Nasreću, nema ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog NOVE TV Žuti meteoalarm Stiže nova promjena vremena, meteorolog Čačić poručuje: "To je upozorenje o kojem valja voditi računa"

Za Velebitski kanal zbog jačanja bure upaljen je narančasti alarm. Očekuju se olujne brzine vjetra s lokalno velikim valovima, pa iz DHMZ-a posebno upozoravaju one koji se spremaju u plovidbu.

U utorak se u većini krajeva očekuje prolazna promjena vremena povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, zatim i umjerenim padom temperature zraka.

Pročitajte i ovo Štete od nevremena - 2 Nevrijeme na sjeveru Hrvatske Dan nakon velikog nevremena zbrajaju se štete, građani očajni: "Ne znamo ni sami kako nastaviti"

Tu će promjenu donijeti atmosferski poremećaj koji će u utorak do kraja dana zahvatiti kontinentalni dio zemlje i sjeverni Jadran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene