Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Od kreme za sunčanje do kišobrana: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećim danima

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV otkrio je meteorolog Ivan Čačić.

U utorak se u većini krajeva očekuje prolazna promjena vremena povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, zatim i umjerenim padom temperature zraka.

Ovu će promjenu donijeti atmosferski poremećaj koji će u utorak do kraja dana zahvatiti kontinentalni dio zemlje i sjeverni Jadran.

Još u noći i ujutro u većini će krajeva prevladavati vedro, a vjetar će biti slab. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti između 12 i 17, na moru od 20 do 25 Celzijeva stupnjeva.

Postupan porast naoblake

Već tijekom prijepodneva u središnjoj Hrvatskoj postupan porast naoblake, a već sredinom dana ponegdje kiša i pokoji pljusak i grmljavina. Poslijepodne većinom oblačno povremeno s kišom te ponegdje i izraženijim pljuskovima i grmljavinom. Od sredine dana zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak. Najviša temperatura od 25 do 28 stupnjeva.

U istočnim predjelima prijepodne postupno naoblačenje, a zatim kiša te pljuskovi i grmljavina koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Zapuhati će mjestimice umjeren sjeverac. Temperatura od 27 do 30 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li do čega dolazi s porastom globalnog zatopljenja? Meteorolog Ivan Čačić otkriva detalje

I u gorskoj Hrvatskoj kao i na sjevernom Jadranu tijekom dana sa sjeverozapada postupan porast naoblake. U Gorskom kotaru poslijepodne kiša, a ponegdje i izraženiji pljuskovi i grmljavina.

Na Jadranu poslijepodne mjestimice kiša te lokalni neverini. Jedino će još u Lici biti pretežno ili barem djelimice sunčano. Poslijepodne na otvorenom jugo, a krajem dana zapuhat će umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura u gorskom području od 24 do 28, a na Jadranu od 29 do 31 stupnja.

U Dalmaciji pretežno sunčano, a vjetar većinom slab. Poslijepodne vruće ponegdje do 32 stupnja.

More će posvuda biti ugodno za kupanje, većinom između 23 i 25 stupnjeva.

Sljedeća tri dana

U unutrašnjosti u srijedu prijepodne oblačno još ponegdje kišom. Zatim razvedravanje pa će u četvrtak i petak biti uglavnom sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. U srijedu osjetno svježije, a od četvrtka temperatura u postupnom porastu.

Na Jadranu u srijedu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimice će biti malo kiše ili poneki neverin. Od četvrtka i ovdje će prevladavati sunčano. U srijedu će puhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura s olujnim udarima, koja će u četvrtak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li tko je bio Blaise Pascal? Meteorolog Ivan Čačić otkriva više detalja o znanstveniku čije ime često čujemo

Po svemu sudeći, za vikend ponovno vrlo promjenljivo povremeno s oborinama što će se vrlo vjerojatno nastaviti i u prvom dijelu sljedećeg tjedna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene