Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Srbiji

Vučiću stižu čestitke, oporba izlazi na prosvjed: "Nijedna lista nema većinu, Beograd bi se mogao naći pred novim izborima"

Aktualno Galerija Marina Bešić Đukarić Marina Bešić Đukarić Foto: DNEVNIK.hr Srbija, građani - 2 Srbija, građani - 2 Foto: DNEVNIK.hr Srbija, građani - 3 Srbija, građani - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Srbija, građani - 1 Galerija 1/4 >>
Srpska napredna stranka predsjednika Aleksandra Vučića uvjerljivi je pobjednik parlamentarnih izbora. Pobjedu su odnijeli i u Beogradu, no oporba prosvjeduje. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Dok srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću nakon uspjeha na parlamentarnim izborima stižu čestitke iz Rusije, Mađarske i Republike Srpske, oporba najavljuje prosvjede u 18 sati.

Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić. Javila se uživo iz Beograda. 

"Osjeti se na beogradskim ulicama nezadovoljstvo od ranog jutra, posebno u dijelu građana koji podržavaju oporbu. Slažu se s tvrdnjama oporbe da su pokradeni na ovim izborima, spominju se razne nepravilnosti. Ovi silni autobusi koji su viđeni u Beogradu i u kojima je prema tvrdnjama oporbe ovdje bilo 40.000 birača iz Republike Srpske koji su ovdje stigli kako bi glasali u korist stranke Aleksandra Vučića.

Mala je razlika između Srpske napredne stranke i koalicije koju predvodi ujedinjena oproba. Prvi su dobili oko 37 posto, a drugi 34 posto i smatraju da su izgubili zbog ovih autobusa", rekla je reporterka. 

Pročitajte i ovo Gorivo - 1 odluka Vlade Objavljene nove cijene goriva

Evo što su rekli građani o rezultatima izbora.

"Samo očaj, očaj i očaj. I neverica. Neverica da je Beograd izgubio", rekla je Ana iz Beograda. 

"Smatramo da je malo. Malo su dovezli ovih sa strane. Malo je 40, trebalo je 80 hiljada da dovedu", rekli su građani. 

"Kod mene u zgradi, umro čovek prije tri godine, čuveni slikar, Uroš Tošković. Umro je prije tri godine, četiri u Crnoj Gori, a ovde nije 30 godina. Dobio je sad poziv. Mislim, stoji poziv", rekao je Petar. 

Pročitajte i ovo Papa Franjo Velika promjena Papa Franjo odobrio deklaraciju koja će izazvati burne reakcije: Odnosi se na istospolne parove

"Prosvjed oporbe trebao bi početi za manje od sat vremena ispred Gradske skupštine, predviđena je prosvjedna šetnja do zgrade republičkog izbornog povjerenstva, traže poništenje izbora, teško da će se to dogoditi. Beograd ima jedan problem, nijedna ni druga lista nemaju većinu sastaviti vlast pa bi se Beograd mogao naći pred novim izborima", rekla je reporterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene