Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naglo i brzo

VIDEO Šokirani turisti objavili neobičnu snimku: More se podiglo za metar i pol, a vala nigdje

Meteorološki tsunami
Meteorološki tsunami Foto: TikTok
Na Kornatima se pojavila neobična pojava. Šokiranni turisti su sve zabilježili svojim mobitelima i kasnije objavili na društvenim mrežama.

Turisti su na Kornatima svjedočili neobičnoj pojavi, a sve su objavili i na društvenim mrežama.

"Kornati prije dva dana. Što se ovo dogodilo? Kako se podiže more, a nema vala i to više od jednog metra", pitao se turist iz Srbije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odluka na sjednici Plenković: ''Vlada će distribuirati 20 milijuna eura kao pomoć za nastale štete od nevremena''

Ono što se dogodilo zaista je zbunjujuće. More je bilo mirno, dakle bez valova, a onda je naglo poraslo i počelo se prelijevati po rivi da bi jednakom brzinom, u samo par minuta opet palo i ostavilo brodove gotovo na suhom.

@ratniksvetlauns Kornati pre 2 dana 😮😮😮😮 Šta se ovo desilo,kako se podiže more a nema talasa?!?!! i to vise od 1 metar. #kornati #tsunami #kroatia🇭🇷 ♬ Originalton - ratniksvetla182

Pročitajte i ovo Pohrana stabala nakon oluja - 3 Na terenu 250 radnika Što će biti sa stradalim stablima tijekom nevremena? "Dobili smo čačkalice umjesto furnira"

Riječ je o pojavi koja se naziva meteorološki tsunami. On nastaje kombinacijom dvije pojave – stojnih valova ili seša i težinskih valova u atmosferi. Seši su tu uvijek, a težinski val se pojavljuje povremeno, no to ne znači da će svaki prolazak atmosferskog težinskog vala izazvati meteotsunami, pojasnili su na portalu Dalmacija danas.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene