Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvalni potez

Mladići koji su pomogli policajcima počistiti nered nisu huligani: "Odlučili smo uskočiti i pomoći"

Proširila se snimka kako mladi vandali nakon noćnog divljanja, čiste nered koji su napravili, a kraj njih stoji policija. Smije li policija odgajati mlade, kad kućni odgoj izostane? Priča se dodatno zaplela. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja.

Bjelovarska policija, pohvalio se gradonačelnik, natjerala je huligane da pokupe žardinjeru i zemlju koju su rasuli po zebri. No, niti su na snimci huligani, niti su oni rasuli zemlju.

"Odlučili smo uskočiti i pomoći policajcima jer ni oni sami nisu baš znali što napraviti u tom trenutku pa smo se svi skupa složili da im pomognemo i pomaknuli sve to", rekao je Angelo Kocijan Pacas. 

Pročitajte i ovo Jurica Alavanja, vozač saniteta Paški sanitet Spasio život pa dobio - opomenu: "Najviše me naljutilo što su rekli da sam se čuo s voditeljem voznog parka i da će auto biti osiguran. To je laž"

Žardinjeru nije lako pomaknuti, pa bi li se takva energija smjela upregnuti u suprotnom smjeru ili bi to bilo kršenje prava, nepoštivanje etičkih načela i prekoračivanje policijskih ovlasti.

"Mislim da bi se smjelo, čisto da bude primjer drugim mladima da se to ne smije činiti. Sad to sve ovisi o tim mladima koliko su oni svjesni toga što su učinili i da je to u biti neprimjereno", poručila je Maja Barbir Grubić, glasogovornica PU bjelovarsko-bilogorske.

Vjerojatno bismo slušali kako je policija upotrijebila silu.

Pročitajte i ovo Hrvatska diže specijalne dronove - 4 Bit će od velike pomoći Vatrogascima u pomoć stižu i dronovi: "Mogu otkriti i eventualne uzroke požara"

"Stalno ističemo prava, prava, prava, znači prava nisu da rade gluposti da uništavaju inventar da odgovaraju roditeljima da ne poštuju učitelje da se ponašaju u stilu sinoć sam opet jutros legao, znači pravo znači pravo na jedno uređeno društvo“, rekla je Katarina Dodig Ćurković.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene