Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poslušao njenu stranu

Sastali se Dijana Zadravec i Vili Beroš: "Moja smjena je nezakonita, ministar to može poništiti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smijenjena pročelnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre Milosrdnice Dijana Zadravec danas se sastala s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

"Drago mi je da je ministar Beroš našao nakon skoro dva mjeseca događanja oko KBC-a vremena i saslušao je i moju stranu. Ono što je on dosad čuo je od one druge strane koja govori da nema nepravilnosti i mogao je čuti gospodina Dulibića, predsjednika Upravnog vijeća. Ja sam napokon imala njemu direktnu priliku.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Sramotan slučaj Nakon našeg teksta ministar Beroš najavio: "Postoji rješenje za pacijente koje muče termini za dijalizu" Vili Beroš Nakon Plenkovića VIDEO Vili Beroš poručuje s TikToka: "Zapratite ovaj profil, stisnite plusić"

Sad sam mu rekla o kriminalnim radnjama u KBC-u i isto tako sam mu ukazala na nezakonitu moju smjenu za koju sam mu tražila i urudžbirala da po pravu nadzora utvrdi nezakonitosti moje smjene odnosno upravnog akta. On to po zakonu o općem upravnom postupku može učiniti. Znači, ta moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava", rekla je Zadravec za RTL Danas.

Dodala je kako je Beroš kazao da će kontaktirati svoju pravnu službu te kako njezini odvjetnici kažu da je ministrova zakonska mogućnost utvrditi nepravilnosti i poništiti odluku o njezinoj smjeni.

"Moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava", tvrdi Zadravec i ističe kako se nada da će ministar postupati po zakonu.

Komentirajući SMS koji, kako ona tvrdi, dokazuje da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković intervenirao na određenim razinama da bivši ravnatelj Mario Zovak ostane na tom mjestu, Zadravec je dodala: "Još nisam proslijedila SMS saborskom odboru. Ne bih željela da se fokus sada s ovih kriminalnih radnji u KBC-u Sestre Milosrdnice i općenito oko ovih nepravilnosti u javno-zdravstvenom sustavu skrene u nekon drugom smijeru".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene