Obavijesti Video Pretražite Navigacija
inspektori češljaju bolnicu

Beroš o inspekciji u KBC Sestre Milosrdnice: "Ne očekujem da će to brzo završiti, ali s nestrpljenjem čekam nalaz"

Vili Beroš
Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr
Inspekcijski nadzor u KBC-u Sestre Milosrdnice još uvijek traje, potvrdio je ministar Vili Beroš.

Ministar je naložio nadzor nakon što je smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijana Zadravec prozvala KBC zbog nepravilnosti u poslovanju. Vinogradsku češljaju zdravstvena inspekcija, HZZO i Ministarstvo financija.

"S obzirom na kompleksnost situacije i potrebu evaluacije brojnih parametara ne očekujem da će to brzo završiti, ali s nestrpljenjem čekam nalaz navedenih tijela da vidimo kako stoje stvari.
Meni kao ministru od najveće je važnosti to što je vd ravnatelja i Upravno vijeće osiguralo kontinuitet i pravovremenost pružanja usluge na zavodu za radiologiju", rekao je ministar Vili Beroš, izvjestila je u Vijestima Nove TV reporterka Stephanie Stelko.

Vratilo se nekoliko radiologa

Dr. Zoran Vatavuk privremeno je preuzeo upravljanje Kliničkim zavodom za dijagnostičku i interventnu radiologiju umjesto dosadašnje predstojnice. Prvi mu je zadatak bio osigurati redovito pružanje radioloških usluga onkološkim i drugim pacijentima.

"Napravljen je plan rada i dežurstava za narednih mjesec dana u Zavodu. Imamo sada dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava. Nekoliko kolegica i kolega radiologa vratilo se u bolnicu ovih dana, a u najavi ih imamo još nekoliko. Ponosan sam na sve njih i kao liječnike i kao ljude jer se vidi koliko truda ulažu u to da se nadoknade zaostaci", rekao je Vatavuk.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene