Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija NANA

Putevi droge: Kako je 100 kilograma kokaina u organizaciji "hrvatskog Escobara" završilo u Rijeci

Putevi droge od Paname do Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr)
Putevi droge od Paname do Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Policija objavila snimku akcije (Foto: Mup) Policija objavila snimku akcije (Foto: Mup) Foto: Mup Putevi droge od Paname do Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Putevi droge od Paname do Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Putevi droge od Paname do Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Putevi droge od Paname do Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zaplijenjeno je 100 kilograma kokaina (Foto: MUP) Galerija 1/4 >>
Policija je danas na konferenciji za medije objavila detalje međunarodnog kriminalističkog istraživanja kodnog naziva "NANA" u sklopu kojeg je u riječkoj luci otkriveno čak 100 kilograma kokaina.

Droga je bila pakirana u hermetički zatvorenim metalnim kutijama i skrivena među dvije tone metalnog otpada, a otkriven je zahvaljujući redovitom profiliranju rizika kontejnerskog prometa.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

U rujnu i prosincu 2017. uhićene su četiri osobe, dok je 7. ožujka ove godine uhićeno sedam osoba, pet hrvatskih državljana, jedan španjolski, odnosno kolumbijski državljanin i jedan nizozemski.

Prvookrivljeni u akciji NANA je Stjepan Prnjat, poznat i kao "hrvatski Escobar". On je prema sumnjama USKOK-a za 3 tisuće eura po kilogramu iz Kolumbije je kupio 100 kilograma kokaina te ih s osmero pomagača, preko Rijeke pokušao dopremiti u Zagreb.

U nastavku pročitajte kako je 100 kilograma kokaina pronašlo svoj put do Rijeke. Prvo je teret s 20 tona metalnog otpada ukrcan u Panami. U njemu se skrivao i kokain, hermetički zatvoren i zaštićen olovnom oblogom i jutenom krpom. Čuvalo ga se od oštećenja, ali i detekcije.

Droga je stigla na Maltu, a s nje do kontejnerskog terminala Brajdica u Rijeci. Bila je namijenjena hrvatskom tržištu, ali i drugim zemljama Europske unije. No, razbijanjem narko lanca, 100 kilograma kokaina završilo je u zagrebačkom centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić.

Sve detalje o akciji kodnog naziva NANA te policijsku snimku uhićenja pročitajte i pogledajte ovdje.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene