Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio crnogorske narkobande

U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

Aktualno Galerija Sigurnosne snage pred zagrebačkim Županijskim sudom Sigurnosne snage pred zagrebačkim Županijskim sudom Foto: DNEVNIK.hr Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr +0 Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Galerija 1/4 >>
Na zagrebački Županijski sud prepraćeni su Petar Ćosić Šarac i drugii osumnjičeni za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike.

Pod jakim mjerama sigurnosti specijalne policije pred zagrebački Županijski sud izvedeni su Petar Ćosić Šarac i drugi osumnjičeni za nabavu, krijumčarenje i preprodaju više tona kokaina iz Južne Amerike. Osumnjičenima se na teret stavlja i preprodaja oružja te organiziranje ubojstava u Ekvadoru.

Šarac se smatra desnom rukom crnogorskog narkobosa Darka Šarića.

Pročitajte i ovo Sljemenska žičara Novi sadržaji Žičara Sljeme bit će besplatna za Zagrepčane, Tomašević objavio od kada

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

Obrana osumnjičenih osporava zakonitost dokaza pribavljenih u kriptiranoj komunikaciji na aplikaciji SKY. O zakonitosti takvih dokaza raspravlja se u više europskih država, a one se, prema tvrdnjama obrane, rijetko prihvaćaju kao dokaz.

Petar Ćosić pritvoren je u travnju 2022. godine, a optužnica obuhvaća i Manuela Vulića, koji je sredinom prošlog svibnja izručen Hrvatskoj iz Kolumbije, Antu Vrcana, Marka Carevića, Dragana Krička, Olivera Čokara, Anđelka Oršulića i Gorana Vuka.

Skupina je dovedena zbog odlučivanja o optužnici, no odluka je odgođena te bi trebala biti donesena sljedeći tjedan.

"Na današnjoj sjednici Optužnog vijeća sud je saslušao daljnju argumentaciju, kako ureda tako i obrane po pitanju zakonitosti dokaza vezanih za sadržaj komunikacije zabilježene na platformi aplikacijska SSI", kazala je zamjenica glavne državne odvjetnice Željka Panza Ostrogonac.

"Odluka u ovom trenutku još uvijek nije donesena. Sud se povukao na vijećanje i glasanje, a po donošenju odluke stranke će biti obaviještene pisanim putem", dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene