Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otac uzeo stvari u svoje ruke

Maleni Rafael završio je u komi, na njega je na igralištu pao gol: "Samo je disao, lagano drhtao i nije se odazivao"

Aktualno Galerija Ozljeda glave - 1 Ozljeda glave - 1 Foto: Provjereno Ozljeda glave - 2 Ozljeda glave - 2 Foto: Provjereno Rendgenska snimka ozljede glave Rendgenska snimka ozljede glave Foto: Provjereno +0 Gol Galerija 1/4 >>
Sedmogodišnji Rafael u igri s bratićem zadobio je po život opasne ozljede. Na njega je pao gol nakon čega je danima bio u komi, a cijele tragedije slabo se sjeća. Slučaj nitko nije prijavio policiji pa je njegov otac odlučio uzeti stvari u svoje ruke, angažirao je odvjetnika.

"Prvih deset dana doslovno ne znam kako se zovem. Jednostavno sam svaki dan u bolnici i očekujem što će biti, kako će biti nam sin, znači ne budi se iz nesvijesti odnosno inducirane kome i jednostavno ne znaš ništa", ispričao je Ivica Oršolić, tata Rafaela koji je tijekom dječje igre na nogometnom igralištu zadobio po život opasne ozljede – tri hematoma na mozgu i napuknuće lubanje. Dane je proveo u induciranoj komi.

Gol koji je trebao biti fiksiran i učvršćen, prevrnuo se i umalo usmrtio sedmogodišnje dijete. "Viđam to svaki dan. Nažalost apsolutno taj gol nije propisno postavljen. Morao je biti učvršćen, morao je biti učvršćen tako da nekoliko djece može sjest gore na ovu gornju prečku, a ne da se može ovako praktički sa vrlo malom silom prevrnuti", ispričao je stalni sudski vještak za sigurnost na igralištima Marinko Kramarić.

Pročitajte i ovo Požarište Drava International iz zraka - 5 Opasnost traje VELIKA GALERIJA Pogledajte dramatične prizore dan nakon katastrofalnog požara: Opasan dim i dalje se širi iz tvornice

Odvjetnik Bruno Čer rekao je da bi policija trebala odraditi određene istražne radnje i probati saznati tko je odgovoran za propust.

Rafael je bio nekoliko dana kod bratića u Garešnici, a u posljednjoj igri prije nego li je s roditeljima trebao krenuti kući, metalna šipka udarila ga je u glavu i ostavila nepomičnog, bez svijesti.

"Znači samo je disao i ono lagano je drhtao i nije se odazivao", opisao je otac.

Vidjeti sedmogodišnjeg sina u takvom stanju slika je koja će mu zauvijek ostati urezana u sjećanju. Što se dogodilo, koliko je teške ozljede zadobio i hoće li preživjeti, u tim trenucima jedino je o čemu je razmišljao. Odvezli su ga u hitnu u Garešnici odakle je išao za Bjelovar.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izborne jedinice Plenković optužio Milanovića da je namjerno propustio potpisati Zakon: "Misle da nismo prozreli takvu zlu namjeru i zlu vjeru"

Rafael se tog kobnog 8. srpnja ne sjeća u potpunosti. Ono što pamti je da je sa svojim bratićem igrao nogomet. "Nešto se sjećam da sam ja udarao loptu, da mi se noga zapetljala i da mi je on nešto govorio. Samo mi je rekao pola riječi. I onda ja mislim da je gol pao na mene", rekao je Rafael reporterki Provjerenog Nikolina Cetinić.

To posljednje čega se sjeća. "Nakon toga dva dana je bio doslovno kao biljka, ono ništa ne kuži, ne vidi, ono samo gleda onako u točku i onda nakon toga je krenuo lagano i smijati se i prepoznavati i reagirati i jesti", prepričao je njegov tata koji je odlučio potražiti odgovore.

Pročitajte i ovo Darko Betlach nestao u svibnju Identificiran muškarac čije je tijelo pronađeno u rijeci Šumetlici

Pisao je gradu, nogometnom klubu i svim odgovornim stranama ove priče. Sve što je tražio bilo je da se takvi neispravno postavljeni golovi uklone, kako se ono što je on proživio ne bi dogodilo nekome drugome. No odgovore nikada nije dobio.

Ekipa Provjerenog i sama se uvjerila u kakvom su stanju golovi koji su ostali na igralištu, a ono što su tamo zatekli pokazali su stalnom sudskom vještaku i inspektoru za sigurnost na igralištima.

Gol je, tvrde, opasan, a nitko od nadležnih institucija taj slučaj nije prijavio policiji. Kako to obično biva, otac je morao uzeti u svoje ruke. Nakon što nije dobio odgovore ni od grada ni od nogometnog kluba angažirao je odvjetnika i slučaj sam prijavio policiji. Koje je odgovore dobio i što je sve saznala ekipa Provjerenog pogledajte u prilogu.

 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene