Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborne koalicije

Tko će s kim na izbore? Most i Suverenisti si pružili ruke i poručili: "Mi smo druga najjača opcija u državi"

Aktualno Galerija Predizborne koalicije - 1 Predizborne koalicije - 1 Foto: DNEVNIK.hr Predizborne koalicije - 2 Predizborne koalicije - 2 Foto: DNEVNIK.hr Predizborne koalicije - 3 Predizborne koalicije - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Predizborne koalicije - 4 Galerija 1/4 >>
Nakon što je Božo Petrov jučer ekskluzivno u Dnevniku Nove TV otkrio da idu u predizbornu koaliciju sa Suverenistima, danas je ona i službeno predstavljena. Poručuju da su sada druga najjača opcija u Hrvatskoj. Naveliko se sprema predizborna kampanja pa smo pitali i druge stranke - pripremaju li i oni nešto slično. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Ruka je pružena. Most i Hrvatski suverenisti na izbore izlaze zajedno.

"Time smo postali druga najjača politička opcija u državi i jedina prava alternativa, ovakom, kompromitiranom HDZ-u", rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

"Ja ovim putem želim pozvati stvarno sve istaknute pojedince, od centra na desno, da se priključe", dodao je predsjednik stranke Hrvatski suverenisti Marijan Pavliček.

Od centra na desno svoju ruku pruža i Domovinski pokret. Odgovora, tvrde, i dalje nema.

Pročitajte i ovo Josep Borell Dubrovnik forum Josep Borrell za Dnevnik Nove TV: "Prijetnja Ukrajini je prijetanja i sigurnosti Europske unije"

"Ruka je od Domovinskog pokreta pružena. Ivan Penava je prije četiri mjeseca pružio ruku gospodinu Petrovu i pozvao ga na suradnju i dogovor. Ruka stoji i dalje u zraku, mi očekujemo korak od Mosta da dođe i da pruži tu ruku. Nikakvih problema mi s tim nemamo", naglasio je Stipo Mlinarić.

A Možemo nema problem s tim da na izbore izađe samostalno. Ponavljaju, tek točkasta koalicija dolazi u obzir.

"Koalicije sa svima onima od centra prema lijevo. Ništa desno, to je vrlo jasna poruka. Donesena je odluka da nećemo sa SDP-om, niti sa bilo kojom strankom, a odluke od koalicijama u pojedinim izbornim jedinicama još uvijek nisu donesene", objasnio je Gordan Bosanac.

Gledaju u istom smjeru, ali nakon odbijenice koju im je Možemo uručio, SDP o koaliranju – diplomatski.

"Okrenuti smo prvenstveno sebi, našim politikama, našim ljudima, a otvoreni smo ljudima koji su dio političke scene koji spadaju u spektar od centra na lijevo, to svakako nije stranka MOST", rekao je Arsen Bauk.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković Razgovori u tijeku Nakon bure, oko VSOA-e nastupilo zatišje: "Neka to odrade u miru da ne dođemo u talačku krizu"

Mjesto u parlamentu na izborima će tražiti i nedavno osnovana Akcija za promjene. Na centru će se naći s Fokusom.

"Zatim su to Nezavisni, Stranka Lipo, Nezavisna lista Mladih Vrgorac", kazao je Gordan Aladić iz Akcije za promjene, a predsjednik Fokusa Davor Nađi je dodao "Nećemo ići sa ekstremima, lijevo, desno, s HDZ-om naravno, kao oporena stranka idemo protiv vladajućih."

Centar partnere još traži. Prije bavljenja drugim strankama, red je raščistiti razmirice u svojoj.

Ivica Puljak na pitanje je li bilo razgovora o Daliji Orešković kazao je da će o tome razgovarati idućih dana.

Okrupnjavanjem ili ne, cilj cijele oporbe jest pobijediti HDZ na izborima.

"Oporba niti ima program niti ima viziju niti ima sadržaj niti može bilo što ponuditi", komentirao je ministar vanjskih i unutarnjih poslova Gordan Grlić Radman.

Oporba je ipak iznjedrila plinsku aferu u HEP-u gdje Grlić Radman ponavlja premijerove riječi kako će utvrditi sve činjenice.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene