Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovori u tijeku

Nakon bure, oko VSOA-e nastupilo zatišje: "Neka to odrade u miru da ne dođemo u talačku krizu"

Aktualno Galerija Konzultacije Banskih dvora i Pantovčaka zbog VSOA-e - 1 Konzultacije Banskih dvora i Pantovčaka zbog VSOA-e - 1 Foto: DNEVNIK.hr Konzultacije Banskih dvora i Pantovčaka zbog VSOA-e - 2 Konzultacije Banskih dvora i Pantovčaka zbog VSOA-e - 2 Foto: DNEVNIK.hr Konzultacije Banskih dvora i Pantovčaka zbog VSOA-e - 3 Konzultacije Banskih dvora i Pantovčaka zbog VSOA-e - 3 Foto: DNEVNIK.hr Konzultacije Banskih dvora i Pantovčaka zbog VSOA-e - 4 Konzultacije Banskih dvora i Pantovčaka zbog VSOA-e - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković Galerija 1/5 >>
Za stol su, umjesto premijera i predsjednika, zbog izbora novog čelnika VSOA-e sjeli njihovi pregovarači – Tomo Medved i Dragan Lozančić.

Nakon burnog tjedna na temu VSOA, nastupilo je zatišje. Tijekom vikenda traju konzultacije Banskih dvora i Pantovčaka, a trebaju zajednički dogovoriti privremeno rješenje do izbora čelnog čovjeka vojne obavještajne agencije.

Jedan kamen spoticanja je i ministar obrane Mario Banožić, nimalo po volji predsjednik Zoranu Milanoviću, s kojim se premijer Andrej Plenković ni ne želi sastati pa je za daljnje pregovore predložio Tomu Medveda.

Odgovarajući na pitanje je li Vlada popustila slanjem Medveda na pregovore, Gordan Jandroković je rekao: "Sad tražite opet kavgu, ali nećemo."

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski na Zmijskom otoku - 4 Obilježio 500 dana rata VIDEO Zelenski posjetio Zmijski otok: "Ovo je važan dokaz da će Ukrajini vratiti svoj teritorij"

Alternative nema – zbog isteka mandata Ivici Kinderu moraju se dogovoriti oko novog imena, podsjetila je u prilogu Dnevnika Nove TV reporteka Josipa Krajinović.

"Hajmo tu pustiti predsjedniku države i predsjedniku Vlade da to odrade u miru, da barem se preko posrednika dogovore oko toga tko je ravnatelj VSOA-e da ne dođemo u nekakvu talačku situaciju u kojoj trebamo treptati ako smo oteti", rekao je Franko Vidović (Socijaldemokrati), predsjednik saborskog Odbora za obranu.

"Tko god što mislio od nas o Milanoviću i njegovoj retorici, Ustav je jasan – bez suglasnosti predsjednika države i Vlade ne može doći do imenovanja. Ne možete onda nikoga predlagati ako se nije sjelo i razgovaralo", rekao je Mostov Nikola Grmoja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Oružje iz SAD-a Rusija odgovorila na novu pošiljku kazetnih bombi Ukrajini: "To je gesta očajnika i priznanje slabosti"

VSOA bez ravnatelja ostaje u ponedjeljak. Dogovara se barem privremeno rješenje da bi sustav mogao funkcionirati.

Više o izboru novog čelnika VSOA-e možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene