Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeni svi sudionici

Policija objavila detalje napada na vozačicu ZET-a: Vukli su je i udarali pa pobjegli iz autobusa

Policija je objavila detalje napada na vozačicu autobusa zagrebačkog ZET-a.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnicom i djetetom koje zbog svoje dobi nije kazneno odgovorno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili javnu službu" na štetu zaposlenice trgovačkog društva za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza.

Sumnja se da je u nedjelju oko 18:50 sati zaposlenica trgovačkog društva koja je obavljala prijevoz putnika autobusom javnog gradskog prijevoza na relaciji Črnomerec-Gornja Bistra dolaskom do posljednje stanice relacije u Gornjoj Bistri zamolila četiri maloljetna putnika da napuste autobus, što je dvoje maloljetnika učinilo dok je dvoje od njih to odbilo učiniti započevši verbalni sukob s oštećenom te se jedan od njih, za koje je naknadno utvrđeno da je riječ o kazneno neodgovornom djetetu, bacilo na pod autobusa te ležeći počeo nogama udarati oštećenu.

Pročitajte i ovo Davos - 1 Izvješće o globalnim rizicima Svjetskim vođama ovo unosi nemir: Pregled najvećih opasnosti s kojima se svijet suočava u 2024. godini

Nakon što je oštećena upozorila da će zatražiti pomoć policije, oboje su izašli iz autobusa, da bi ponovno pokušali ući nakon što je oštećena parkirala autobus na polazno stajalište, a na ponovljenu zamolbu da izađu iz autobusa, verbalno su napali oštećenu te se trčeći udaljili Bistranskom ulicom u smjeru Zagreba.

Nakon što je oštećena na sljedećoj stanici zaustavila autobus, četiri maloljetne osobe ponovno su ušle u autobus kroz prednja vrata te ih je oštećena zatražila karte, a kada joj je jedna od maloljetnica na uvid dala nevažeću kartu i s obzirom da su ostali inzistirali na vožnji i ušli u autobus, oštećena je zatvorila vrata autobusa te obavijestila putnike da neće nastaviti vožnju već će o događaju obavijestiti policiju, maloljetnica i kazneno neodgovorno dijete prišli su oštećenoj te ju počeli rukama vući za odjeću kako bi ju izbacili iz vozačevog prostora, a u isto vrijeme udarajući ju rukama i nogama po tijelu i glavi ne zadavši joj vidljive ozljede. Nakon što je dijete tijekom naguravanja stisnulo prekidač za otvaranje vrata, vrata su se otvorila te su oboje, zajedno s još dvije maloljetne osobe udaljile iz autobusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stiže u Sabor Što je smisao i cilj Zakona o hrvatskom jeziku? Plenković: ''Donosimo ga u pravo vrijeme''

Od trenutka saznanja za događaj, zagrebačka policija intenzivnim je mjerama utvrdila identitet svih sudionika događaja i provela kriminalističko istraživanje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv maloljetnice će biti podneseno Posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu, dok će se istom odvjetništvu dostaviti Posebno izvješće u svezi djeteta koje nije kazneno odgovorno. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene