Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad iz mržnje

Policija objavila detalje napada u Splitu na vaterpoliste: Udarali šakama, nogama i palicama te prijetili nožem

Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Napadnuti vaterpolist Crvene zvezde (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Policija je objavila detalje napada u Splitu na vaterpoliste Crvene zvezde.

Policija je u koordinaciji sa splitskim Županijskim državnim odvjetništvom dovršila kriminalističko istraživanje nad tri hrvatska državljanina, dva 25-godišnjaka i jednim 23-godišnjakom, za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su 9. veljače 2019. u Splitu, iz mržnje počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, kao i kazneno djelo razbojništva, kojim su oduzeli klupski dres, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Policija navodi kako su 25-godišnjaci i 23-godišnjak zajednički i prema prethodnom dogovoru 9. veljače oko 13:30 došli do ugostiteljskog objekta na Obali hrvatskog narodnog preporoda u Splitu te fizički napali tri igrača vaterpolskog kluba, koji su kao gosti sjedili na vanjskom dijelu objekta.

Razlog napada bio je taj što su kod jednoga od njih uočili klupska obilježja na odjeći te su, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtijevali da im preda klupski dres. Počinitelji su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29-godišnjak u bijegu skočio u more, od njega su i nadalje, uz prijetnju nožem zahtijevali predaju odjeće s klupskim obilježjima, što je on na kraju i učinio.

Navedeni 29-godišnji strani državljanin tom prilikom je lakše ozlijeđen. Policija je obavila razgovore sa svjedocima događaja te pretražila stanove i druge objekte koje koriste osumnjičenici. Tijekom istraživanja kod 25-godišnjaka je pronađena i oduzeta majica s klupskim obilježjima.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak iz mržnje pokušali teško tjelesno ozlijediti ili teško narušiti zdravlje trojici stranih državljana, a iz istog su motiva mržnje, uporabom sile i hladnog oružja, na štetu 29-godišnjaka počinili razbojništvo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica 25-godišnjaka i 23-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje toga događaja nastavlja se i dalje, navodi se u priopćenju.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene