Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORAŽAVAJUĆI PODACI

Pokrenuta peticija za smanjenje PDV-a: Više od deset posto žena ne može kupiti uloške

Pokrenuta je peticija za smanjenje PDV-a na menstrualne potrepštine s 25 na 5 posto. Inicijativi su se pridružile i neke saborske zastupnice.

Zahtjev za smanjenjem PDV-a na menstrualne potrepštine temelji se na istraživanju Udruge PaRiter koje je pokazalo da trećina žena u Hrvatskoj štedi na ulošcima, a više od deset posto ne može si ih priuštiti.

Online peticija trajat će dva tjedna. Inicijativu su podržale i neke saborske zastupnice. Dalija Orešković, zastupnica Centra, kazala je kako će se "uvijek naći dovoljno financija za milijarde eura koje lete nebom, ali za žene još uvijek ne."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POREZ NA ULOŠKE Žestoka rasprava u Saboru, HDZ-ovka iznenadila izjavama: ''Pa ne menstruiraju žene otkad je Plenkovića''

Nezavisna zastupnica Katica Glamuzina istaknula je kako su trenutno kino ulaznice na pet posto PDV-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREKRETNIČKI ZAKON U Škotskoj besplatni ulošci i tamponi za sve žene: ''Menstruacija ne prestaje tijekom pandemije''

Anka Mrak Taritaš, zastupnica GLAS-a, dodala je kako će se izboriti da taj porez (koji žene plaćaju na to što su žene) bude pet posto.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene