Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prva odluka novog inspektorata

Neće ga usmrtiti: Otto, koji je napravio totalni kaos u Zagrebu i napao petero ljudi, dobio još jednu šansu

Pas Otto (Foto: Sklonište za životinje Grada Zagreba)
Pas Otto (Foto: Sklonište za životinje Grada Zagreba) Sklonište za životinje Grada Zagreba
Aktualno Galerija +0 Pas Otto (Foto: Sklonište za životinje Grada Zagreba) Galerija 1/1 >>
Pas Otto, koji je nedavno napao čak petero ljudi i za kojeg se smatralo da će biti uspavan - dobit će još jednu šansu za resocijalizaciju.

Državni inspektorat priopćio je da će pas Otto dobiti još jednu šansu za socijalizaciju i školovanje.

Pročitajte i ovo Pas ugrizao muškarca - 4 Ne se boriti s njim Peti napad psa u posljednjih mjesec dana! Liječnici savjetuju kako se zaštititi Vlasnik psa koji je ugrizao dijete užas u sesvetama Vlasnik psa koji je ugrizao petogodišnjaka: "Dijete se sa psom igra svaki dan". Djed djeteta: "To nije točno, svi smo u strahu"

Ipak, Otto neće proći "lišo" pa će tako morati biti na kastraciju u roku od 14 dana i bit će upisan u Upisnik pasa kao opasan pas. Također mu je zabranjeno izlaganje na izložbama, mora biti pod stalnim nadzorom i ne smije ga se darovati. 

"U novom postupku će stručna osoba ovlaštena od Hrvatskog kinološkog saveza uvtrditi može li se pas Otto uspješno privesti socijalizaciji i školovanju. Čitav postupak kontrolirat će Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, koja će pratiti proces, te će se sukladno stručnoj procjeni donijeti konačna odluka", stoji u priopćenju. 

To znači da prijašnje rješenje nije ukinuto, već da se radi o obnovi postupka u onom dijelu koja se odnosi na eutanaziju psa. 

Podsjetimo, pas Otto napao je 5 ljudi, a to je tek posljednji u nizu napada pasa koji se događaju u Hrvatskoj posljednjih mjeseci. 

"Veliki posao je pred nama, ali mu se izuzetno veselimo"

Iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba također su se oglasili priopćenjem o situaciju s psom Ottom. Svoje oduševljenje odlukom Veterinarske inspekcije Državnog inspektorata da se Otta ipak ne uspava. 

"Izuzetno smo sretni da je Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučila ponoviti postupak u slučaju psa Otta.

U međuvremenu smo s njegovim vlasnicima dogovorili da novi vlasnik Otta postane Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Veterinarska inspekcija najavila je i mjere koje će zahtijevati od novog vlasnika i mi smo ih spremni poštovati.

Dat ćemo sve od sebe da pas uspješno prođe resocijalizaciju i školovanje kako bi se u ponovljenom postupku utvrdilo da Otto zaslužuje život.

Otto sutra izlazi iz karantene i odmah ćemo s njim početi raditi kako bi mu se čim prije vratilo povjerenje u ljude. Prvi je to korak u velikom poslu koji je pred nama, ali kojem se izuzetno veselimo.

Hvala glavnom državnom inspektoru Andriji Mikuliću i načelniku sektora Veterinarske inspekcije Gordanu Jerbiću na želji da kroz konstruktivan i stručan dijalog Ottu otvorimo mogućnost za ljepšu budućnost!", stoji u priopćenju. 

Ovim problemom koji je podijelio javnost bavi se i večerašnja emisija 'Provjereno'. Novinarka Ema Branica istražila je zašto se sve češće događaju napadi pasa i kako to da Otto ipak za sada neće postati 32. eutanazirani pas u Hrvatskoj u posljednje dvije godine.

'Provjereno' je na rasporedu večeras u 22:30 na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene