Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preizborni skup u Žepču

Bandić: Hrvati trebaju biti ravnopravni sa Srbima i Bošnjacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Moja poruka ljudima u BiH, kao dokazanog prijatelja sva tri naroda – problem u BiH treba zajednički riješiti. Ne mogu Bošnjaci i Srbi biti sretni ako Hrvati nisu istinski ravnopravni s njima', rekao je Bandić

Milan Bandić, čelnik Koalicije za Premijera i Stranke rada i solidarnosti, rekao je na predizbornom skupu održanom u Žepču da Hrvati u Bosni i Hercegovini moraju biti ravnopravni sa Srbima i Bošnjacima, što sada nije slučaj, te ih je pozvao da ne izborima za dijasporu podrže listu na kojoj je Travničanin rođenjem, trener Miroslav Ćiro Blažević.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Slika nije dostupna Oni odlučuju PUT DO SABORSKE VEĆINE Može li HDZ zaobići Most?

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

"Moja poruka ljudima u BiH, kao dokazanog prijatelja sva tri naroda – problem u BiH treba zajednički riješiti. Ne mogu Bošnjaci i Srbi biti sretni ako Hrvati nisu istinski ravnopravni s njima", rekao je Bandić, priopćeno je u petak iz Koalicije za Premijera.

Pritom je ocijenio kako BiH treba bolja budućnost, a ne prošlost.

"Mi ne možemo izbrisati povijest – rat je bio, zlo se dogodilo i ljudi su izginuli, ali Hrvat katolik nikad nije mrzio. Oprostiti hoćemo, ali zaboraviti nikad nećemo jer je zaborav gubljenje identiteta. Bosni i Hercegovini treba bolja budućnost, a ne bolja prošlost", poručio je Bandić.

Pozvao je birače da podrže Ćiru Blaževića na hrvatskim prijevremenim parlamentarnim izborima koji će se u BiH i dijaspori održati 10. i 11. rujna.

Bandić i Blažević družili su se s građanima Žepča, položili vijenac i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a. Predizborni skup ove koalicije održan je sinoć i u Novome Travniku.

"Tuđman je često govorio kako bez dijaspore ne bi pobijedili u ratu i ostvarili slobodu. E, takvu senzibilnost ima i Bandić za ljude odakle je i sam potekao. Ja sam iz Starog Travnika, a ovdje u Novi Travnik sam dolazio na ples dok je ovo mjesto bila kasaba. I danas vam mogu čestitati kako ste napravili ovako uredan grad“, poručio je Blažević. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene