Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već poznat policiji

Otkriveni detalji o muškarcu koji je pucao u Novom Zagrebu: Nakon svađe sa suprugom, napio se i terorizirao susjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveno je više detalja o 34-godišnjaku koji je pucnjevima iz kalašnjikova u petak uznemirio zagrebačko nasilje Utrinu.

Nakon što je policija uhitila 34-godišnjaka koji je u petak u zagrebačkoj stambenoj četvrti ispaljivao hice iz puške, u jedinici za zadržavanje proveo je neko vrijeme na triježnjenju jer je bio pijan. Izmjereno mu je 1,08 promila alkohola u krvi, doznaje Jutarnji.

Pročitajte i ovo Policija pola sata iza ponoći U prometnoj nesreći ozlijeđeno petero tinejdžera: 18-godišnjak ušao u suprotan smjer i naletio na drugi auto Očevid na Črnomercu gdje je sin ubio majku - 2 užas u Zagrebu FOTO Ovo je kuća u kojoj je ubijena žena: Uhićen njezin sin

Poslije triježnjenja odveden je na kriminalističku obradu u policiju te je u subotu nakon dovršetka istrage protiv njega ponesena kaznena prijava zbog nedopuštenog držanja vatrenoga oružja i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom zakon propisuje zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina, a za posjedovanje automatske puške do tri godine zatvora.

Prema neslužbenim informacijama, povod suludom činu, koji je između ostaloga ugrozio djecu koja su se tog jutra igrala u dvorištu obližnjega vrtića, bila je njegova svađa sa suprugom te njihov navodni prekid, zbog čega je u četvrtak navečer, dobrano ''zavirio'' u čašicu.

Susjedi su posvjedočili da se u četvrtak navečer glasno sa suprugom posvađao ispred zgrade te je ona odlučila napustiti stan u Utrini u kojem su živjeli zajedno s maloljetnim djetetom.

Nakon te svađe 34-godišnjak je otišao u stan i nastavio piti, da bi u petak ujutro izvukao kalašnjikov kalibra 7,62 mm te u više navrata s prozora stana pucao u zrak, izazvavši paniku među stanarima i prolaznicima.

Osim kalašnjikova policija je u stanu pronašla i veću količinu streljiva kalibra 7,62 X 39.

Kako doznaje Jutarnji, ovaj je 34-godišnjak u Zagreb došao iz Nuštra prije više od deset godina. Roditelji su mu razvedeni, otac živi u Vinkovcima, a majka u Osijeku. U Nuštar dolazi samo povremeno kako bi pogledao kuću, rekli su njihovi poznanici.

Još u tinejdžerskim danima je znao biti problematičan, piše Jutarnji, a policija ga navodno dosad nije kazneno prijavljivala, no imao je prekršajni postupak zbog remećenja javnog reda i mira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene