Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo više dojava

Završena drama u Novom Zagrebu koja je preplašila građane: Pogledajte snimku privođenja osumnjičenog

Privođenje osumnjičenog u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr)
Privođenje osumnjičenog u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Policija istražuje što se dogodilo u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) - 7 Policija istražuje što se dogodilo u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) - 7 Foto: DNEVNIK.hr Policija istražuje što se dogodilo u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) - 6 Policija istražuje što se dogodilo u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr Policija istražuje što se dogodilo u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) - 5 Policija istražuje što se dogodilo u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Policija istražuje što se dogodilo u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) - 4 Policija istražuje što se dogodilo u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Policija istražuje što se dogodilo u Novom Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/8 >>
Zagrebačka policija zaprimila je u petak ujutro nekoliko dojava da se u Šišićevoj ulici u Novom Zagrebu čuje pucnjava. Nešto prije 14 sati priveli su osumnjičenog muškarca.

Policija je privela muškarca osumnjičenog za pucnjavu u Novom Zagrebu. Neslužbeno se doznaje da se radi o 34-godišnjaku.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

"Obavještavamo vas da se osoba koja se dovodi u vezu s događajem u Novom Zagrebu dovodi u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i nema dojava o oštećenjima imovine", priopćili su iz policije.

Ranije su iz policije poručili kako su zaprimili nekoliko dojava da se u Šišićevoj ulici čuje pucnjava nakon čega su policijski dužnosnici odmah upućeni na mjesto dojave kako bi utvrdili što se dogodilo i točnu lokaciju s koje su se čuli pucnjevi.

Pregledavali stan po stan

Pucnjava se dogodila između 10:30 i 11 sati u Šišićevoj ulici, a na teren je izašla i specijalna policija. Prema neslužbenim informacijama, pregledavali su stan po stan kako bi utvrdili tko je pucao s jednog od prozora.

Pucnjevi su navodno ispaljeni u smjeru dječjeg vrtića koji se nalazi u blizini, a djeca su nakon toga zatvorena u zgradu.

U jednom trenutnu specijalci su bili na svakom ulazu od kućnog broja 14 do 20. Interventna policija u ulaz broj 18 ušla je oko 13:30 s opremom za razvaljivanje vrata.

Jutrošnja događanja uznemirila su i preplašila stanovnike novozagrebačkog naselja.

U objavi na Facebook grupi Zakaj volim Zagreb jedan od građana napisao je kako je bila "rafalna paljba". "Čula se jako", stoji u objavi, dok u drugoj piše: "Čulo se dva puta u razmaku od par minuta".

''Očito rastrojeni muškarac iz za sada nepoznatih razloga iz čista mira počeo je pucati iz automatskog oružja u zrak. Navodno je nakon par rafala zaspao pijan u stanu. Nakon tri sata su ga interventni policajci izvukli iz stana na četvrtom katu. Trenutačno je u VI. policijskoj postaji na ispitivanju i kriminalističkoj obradi. Samo je velika sreća presudila da ne bude tragičnih posljedica. Naime, 20-ak djece igralo se u obližnjem vrtiću. Ključno će biti utvrditi zašto se muškarac odlučio za ovaj suludi čin'', rekao je Andrija Jarak u javljanju za Dnevnik Nove TV. Dodaje da je Hrvatska puna oružja, te da je policija izdala više od 100.000 dozvola.

''U Hrvatskoj je trenutačno registrirano 268.000 komada raznog vrta naoružanja. Velik dio toga odlazi na lovačko naoružanje. U zadnjih deset godina građani su vratili 4500 komada automatskog oružja i 4,5 milijuna komada streljiva. Sigurnosne procjene kažu da je barem još toliko oružja ilegalno na crnom tržištu. Spominje se i podatak da se za 300 eura može kupiti automatska puška kalašnjikov. Policija je u problemu jer više ne mogu smisliti akciju kojom bi pozvali građane na vraćanje ilegalnog oružja. Zakonska kazna za ilegalno držanje oružja je od od šest mjeseci do pet godina zatvora. Iz policije apeliraju da svi oni koji imaju oružje, da bi se spriječili ovakvi incidenti, bez ikavih sankcija oružje mogu donijeti u najbližu policijsku postaju'', rekao je Jarak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene