Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VULGARNI ISPADI

VIDEO Osuđeni kriminalac Zdravko Mamić sucima u Osijeku: "Mater vam j***m šugavu i bezobraznu. Napušite mi se one stvari..."

Bivši dopredsjednik zagrebačkog Dinama i osuđeni kriminalac Zdravko Mamić održao je press-konferenciju u Mostaru. I ovoga puta Mamić je iskoristio medijski prostor kako bi vulgarno napao djelatnike pravosudnog sustava u Hrvatskoj.

Bivši izvršni dopredsjednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, ranije osuđen za izvlačenje novca iz nogometnog kluba, održao je u Mostaru press-konferenciju. Povod mu je, kaže, bila prošlotjedna odluka Ustavnog suda, a i ovoga puta bio je izrazito vulgaran prema djelatnicima hrvatskog pravosuđa.

Osvrnuvši se na činjenicu da se u posljednje vrijeme nije pojavljivao u medijima, Mamić je poručio kako si je želio priuštiti mir te da je u tome gotovo i uspio. Bošnjacima i Hercegovcima zahvalio je na gostoljubivosti. "Tu ću, kako stvari stoje, vjerojatno i umrijeti", rekao je Mamić.

"Ustavni sud prošli se tjedan narugao meni, mojoj obitelji, zdravoj pameti, ljudskosti i moralu. Još jedan cirkus u režiji kriminalaca i lopova. Kažem im 'Nećete, bando, kriminalčine na čelu s rektalnim alpinistom, huljom i uhljebom Šeparovićem'", rekao je Mamić referirajući se na predsjednika Ustavnog suda.

Na udaru i Vrhovni sud

Na tapeti odbjeglog kriminalca našao se i Vrhovni sud, pa je Mamić rekao da oni jedni drugima drže ljestve, kao i Državno sudbeno vijeće.

"Progone cijelu moju obitelj. Sudjeluju u najvećim zlima u Hrvatskoj", rekao je Mamić.

Osvrnuvši se na slučaj sa sucima osječkog Županijskog suda, Mamić je rekao kako se ondje svaka presuda može kupiti "za litru i vodu", ali i da vlast voli korumpirane ljude na funkcijama kako bi njima mogla upravljati. "Neovisan čovjek za njih je opasnost", rekao je.

U dijelu svojih vulgarnih istupa Mamić je sucima poručio: "Banditi, sodoma, gomora. Vi ste najveća kolera, gori ste od potresa, gori ste od pandemije COVID-a, gori ste od ptičje gripe... Vi ste tijela nepravde i zla, banditi koji su mi namontirali sudski postupak", istaknuo je Mamić te je sebe opisao kao "najpoštenijeg čovjeka koji je ikada hodao Hrvatskom".

Meta i Željko Jovanović

Osvrnuo se Mamić i na slučaj bivšeg ministra obrazovanja Željka Jovanovića, koji je ranije protiv Mamića dobio jedan spor.

"On je silom htio uništiti Dinamo, reprezentaciju i nogomet. On dođe na Poljud i sjedi u loži, uživa u rezultatima reprezentacije. Da sam ja bio tamo, on ne bi ni ušao na stadion", rekao je Mamić. 

"Bandi je uvijek bilo bitno", rekao je Mamić, "uništiti Dinamo i reprezentaciju oko koje se okuplja Hrvatska."

"Majku vam j***m, operite benzinom svoja prljava, smrdljiva usta kada izgovarate prezime Mamić. Moja obitelj je časna obitelj, nikada nikome ništa loše nismo uradili. Od čestite i poštene hrvatske obitelji napravili ste najveći progon u Hrvatskoj. Mater vam j***m korumpiranu, bezobraznu lopovsku. Mater vam j***m šugavu i bezobraznu", uputio je Mamić sucima na osječkom sudu.

Medijima se ispričao na psovkama. "Nisam siguran da ćete me ikada više vidjeti na press-konferenciji. Siguran sam da sam si pravnu situaciju otežao, a ja im poručujem 'Napušite mi se one stvari.'"

Presicu najavio kao "oluju"

Ovu je press-konferenciju ranije najavio na svojoj stranici na Facebooku.

"Dragi predstavnici medija, prijateljice i prijatelji, pozivam vas sve da u ponedjeljak u 11 sati u dvorani Princess, na 6. katu hotela Mepas u Mostaru popratite oluju koju sam pripremio onima koji se boje istine - press konferenciju bez rukavica na kojoj ću progovoriti o stvarima o kojima se drugi boje pričati! Podijelite prijateljima i vidimo se! Voli vas Zdravko!", napisao je Mamić na Facebooku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene