Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u školi

Oglasio se uhićeni profesor: "Znam da moram prestati s povremenim pivicama, ali..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Profesor koji je uhićen jer je ozlijedio učenika priznao je da bi bilo bolje da manje pije, ali demantirao je da je na satu bio pijan.

U razredu je započelo naguravanje s učenikom nakon kojega je profesor pao na pod. Ustao je i dohvatio predmet te njime udario učenika. Nitko nije teže ozlijeđen, ali 61-godišnji je profesor uhićen. Glavne optužbe na njegov račun tiču se alkohola, pod čijim utjecajem, tvrde učenici, zna doći na nastavu.

"U krivu sam. Znam da moram prestati s povremenim pivicama. I znam da nisam trebao tako reagirati jer sam ipak ja profesor i zbog toga mi je jako žao. Ali poričem da sam bio u razredu pod utjecajem alkohola", rekao je profesor za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković VIše od 70 milijuna eura Vlada za umirovljenike ima božićni poklon! Stiže odluka o novom paketu potpore

Pročitajte i ovo Ilustracija usred zime Dio Zagrepčana ostao bez vode: Pukao je cjevovod, oglasio se Holding

Bilo je to na četvrtom satu nastave. Jedan je učenik puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s bora.

"Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda. Pitao sam ih: 'Tko vas je tako odgojio!?' S police je pala remenica i udarila đaka. Nastavili su me dalje provocirati, a jedan mi je učenik rekao: 'Ajmo popiti bombicu van.' Tom jednom đaku koji se ozlijedio rekao sam da se makne od mene te sam ga odgurnuo i pali smo, a ostali đaci sve su to gledali i doslovno navijali", ispričao je profesor.

Iako je na prvu doživio napade na svoj račun, dio učenika za Dnevnik Nove TV istupio je i stao u njegovu obranu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene