Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervenirala policija

Novi detalji napada na molitvi u Rijeci: Dvaput napao fotoreportera i prijetio mu

Na molitvenom skupu u Rijeci napadnut fotoreporter FaH-a
Na molitvenom skupu u Rijeci napadnut fotoreporter FaH-a Foto: Goran Kovacic / PIXSELL
Na molitvenom skupu u Rijeci napadnut je fotoreporter FaH-a, fotografske agencije Hine.

Na molitvenom skupu u Rijeci koji je u subotu organizirala građanska inicijativa Marijinih sinova dogodio se incident u kojem je napadnut fotoreporter FaH-a, fotografske agencije Hine, a policija je nakon provjere izvijestila da nije bilo prekršaja ili drugih protupravnih radnji.

Unatoč jakoj kiši, na molitvi pred katedralom sv. Vida okupilo se dvadesetak sudionika kao i nekoliko desetaka prosvjednika protiv održavanja molitve. U jednom trenutku muškarac s molitvenog skupa napao je fotoreportera FaH-a.

Pročitajte i ovo Iločki most Nakon pregleda Most u Iloku ponovo pušten u promet, ali uz ograničenja

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da je "pozvala jednog sudionika javnog okupljanja radi provjera sumnje u počinjenje prekršaja, kojom prilikom nisu utvrđena obilježja prekršaja ili drugih protupravnih radnji".

Fotoreporter koji je obavljao je svoj posao fotografirajući događaj kazao je da ga je jedan od sudionika molitvenog skupa prijeteći i bez povoda uhvatio za odjeću.

Pročitajte i ovo Šef europske vanjske politike Josep Borrell s libanonskim premijerom Nadžibom Mikatijem Nemiri u regiji Šef europske vanjske politike upozorio na moguću eskalaciju: Jedna zemlja mogla bi biti uvučena u sukob

Nakon što ga je zatražio da ga pusti, situacija se nakratko primirila, dok fotoreporter nije počeo fotografirati jednu od sudionica skupa u molitvi. Tada ga je isti muškarac ponovno pokušao verbalno i fizički napasti no fotoreporter se izmaknuo i udaljio. Napadača je zadržao drugi muškarac te ga je odvela policija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene