Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pernar snimao kontraprosvjednike

FOTO Molitelje na Trgu dočekao kontra prosvjed, a Fred Matić poslao poruku. U Rijeci došlo do sukoba

Aktualno Galerija Molitelji na trgu i kontraprosvjed Molitelji na trgu i kontraprosvjed Foto: Cropix Molitelji i performans na trgu - 1 Molitelji i performans na trgu - 1 Foto: Goran Mehkek/Cropix Molitelji na trgu i kontraprosvjed Molitelji na trgu i kontraprosvjed Foto: Cropix Molitelji na trgu i kontraprosvjed Molitelji na trgu i kontraprosvjed Foto: Cropix +1 Molitelji na trgu i kontraprosvjed Galerija 1/6 >>
Molitelje je na trgu glavnoga grada dočekao kontra prosvjed, nikoga od prisutnih nije obeshrabrilo hladno vrijeme.

Prva je subota u mjesecu, a to znači da su se na Trgu bana Jelačića okupili muškarci koji mole u organizaciji bratstva ‘Vitezovi bezgrešnog srca Marijina‘. Moli se i u brojnim drugim hrvatskim gradovima.

Iz Udruge Hrvatska za život na Facebooku su napisali da se moli za "domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce, da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbraćnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane".

Pročitajte i ovo Nataša Ban Toskić i Martina Bolšec Oblak AKUTNI PROBLEM Dnevnik Nove TV provjerio je li Beroševo obećanje ispunjeno i jesu li se smanjile liste čekanja?

I ovog puta dočekao ih je prosvjed s druge strane. Okupljeni bubnjaju, a među protuprosvjednicima je i europarlamentarac Predrag Fred Matić.

Kazao je da ga posebno rastužuje što su u zadnje vrijeme počele dolaziti i supruge molitelja, a sada dovode i djecu.

"To je poražavajuće za ovo društvo, međutim mi nećemo odustati. Oni koji žele gledati srednji vijek neka gledaju filmove o Robin Hoodu. Ovo je 21. stoljeće i ja sigurno ne želim živjeti u društvu u kojem je netko vrjedniji od drugih", kazao je Matić, piše Jutarnji list.

Danas se ponovno pojavio i Ivan Pernar, koji je stao u krug bubnjara i snimao ih.

Molitelji na trgu i kontraprosvjed Molitelji na trgu i kontraprosvjed Foto: Cropix

Policija je kao i svake subote razdvojila molitelje i prosvjednike.

Po prvi puta molitva muškaraca održana je i u Rijeci gdje se okupila nekolicina, popraćena policijskim snagama, a na samom početku je došlo i do fizičkog sukoba.

Do sukoba je došlo između fotoreportera i jednog molitelja, prenosi Torpedo.media koji je i objavio snimku.

No, iz PU primorsko-goranske potvrdili su kako uhićenja nije bilo, kao što nisu ni utvrđeni elementi prekršaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene