Obavijesti Video Pretražite Navigacija
34 intervencije

U novogodišnjoj noći za njih je bilo najviše posla: Ipak, razlozi intervencija mogli bi vas iznenaditi

U novogodišnjoj noći odmora nije bilo za one koji rade u žurnim službama. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Iz zagrebačke policije kažu kako je noć protekla relativno mirno, no ipak su imali intervencija, 23 prometne nesreće. Na sreću, samo jedna osoba završila je s težim ozljedama. Imali su i jednu intervenciju gdje se netko malo zaigrao vatrenim oružjem i propucao rolete jednog stana", ispričao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Reporter je u razgovarao sa zapovjednikom smjene JVP-a Zagreb, Domagojem Crnićem, koji je otkrio kakva je noć bila za vatrogasce.

"Imali smo ukupno 34 intervencije, najčešće su bili pozivi i intervencije su bile zbog požara kontejnera, otpada i kante za smeće. Naša pretpostavka je da je uzrok tome korištenje raznoraznih petardi i raketa", rekao je Crnić.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin u posjetu bolnici Putin poslao prijeteće poruke: Najavio intenzivnije napade na Ukrajinu

Što se tiče intervencija zbog požara u kućama, njih, naglasio je Crnić, na svu sreću nije bilo.

"Imali smo dva požara uz mogućnost, odnosno u pretpostavku da bi moglo doći do požara krovišta, no našom pravovremenom intervencijom uspjeli smo ugasiti takve rakete koje su pale na krovište koje su mogle biti uzrok veće materijalne štete", dodao je.

Pročitajte i ovo Ciljevi u 2024. godini Rezultati ankete Držite li se novogodišnjih odluka? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Tijekom prvog dana u novoj godini zagrebački su vatrogasci imali šest intervencija.

"Od toga je najzahtjevnija bila uklanjanje stabla koje je palo na prometnicu i pritom oštetilo tri osobna automobila", opisao je.

Što se tiče požara koji su nastali zbog božićnih lampica, ove ih je godine jako malo. "Izgleda da su ovi apeli koje smo putem medija upućivali građanima urodili plodom", rekao je za kraj Crnić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene